1. Home
  2. LOL! Imane Khelif klaagt onder andere Elon Musk en J.K. Rowling aan wegens cyberpesten

LOL! Imane Khelif klaagt onder andere Elon Musk en J.K. Rowling aan wegens cyberpesten

sport14 aug , 17:00
de Algerijnse bokser Imane Khelif heeft een rechtszaak aangespannen tegen prominente figuren zoals J.K. Rowling en Elon Musk wegens vermeend cyberpesten. De klacht, ingediend bij het Openbaar Ministerie in Parijs, betreft ernstige gevallen van online intimidatie die haar prestaties en persoonlijke identiteit in twijfel hebben getrokken.
Khelif's recente overwinning op de Olympische Spelen in Parijs, waarbij ze in slechts 46 seconden haar Italiaanse tegenstander Angela Carini versloeg, heeft geleid tot een storm van kritiek. Carini gaf de strijd op wegens hevige pijn, wat de aandacht van sociale media trok en een debat op gang bracht over Khelif’s deelname aan de vrouwencompetitie. De controversie kreeg extra vuur toen bekend werd dat Khelif verhoogde testosteronspiegels heeft.
De situatie kreeg extra aandacht nadat onder anderen J.K. Rowling en Elon Musk zich publiekelijk uitlieten over Khelif. Rowling, bekend als de schrijfster van de Harry Potter-reeks, betwijfelde of Khelif zich wel in een vrouwencompetitie zou mogen bevinden. Rowling insinuëerde in haar berichten op X dat Khelif mogelijk geen "biologische vrouw" zou zijn. Musk deelde vergelijkbare sentimenten en stelde dat mannen niet thuishoren in vrouwensporten.
De klacht die Khelif heeft ingediend richt zich niet alleen tegen de genoemde individuen, maar ook tegen alle auteurs van haatberichten die mogelijk onder pseudoniemen zijn geplaatst. Volgens Nabil Boudi, Khelif’s advocaat, is de rechtszaak tegen "X" gericht op het identificeren en vervolgen van de personen die deze schadelijke berichten hebben geplaatst. De klacht betreft ernstige vormen van cyberpesten die Khelif’s reputatie en welzijn aanzienlijk hebben aangetast.
Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Ook Donald Trump heeft zich uitgelaten over Khelif. Hij betwijfelde haar deelname aan vrouwencompetities en maakte zijn standpunten openbaar via zijn platform Truth Social. Hoewel hij niet specifiek in de klacht wordt genoemd, zal zijn rol in de zaak ongetwijfeld worden onderzocht als onderdeel van het bredere onderzoek naar de online aanvallen op Khelif. Want laten we eerlijk zijn: als Trump op íets gepakt kan worden, zullen de extreemlinkse critici het natuurlijk niet nalaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten