Het afgelopen jaar heeft Nederland te maken gehad met een enorme stijging van de overlast door asielzoekers wat de effectiviteit van het huidige opvangbeleid in twijfel trekt en de veiligheid rondom asielzoekerscentra (azc’s) verder onder druk zet. De groep kansparels die verantwoordelijk is voor deze problemen is bijna verdubbeld ten opzichte van het voorgaande jaar. Wanneer houdt deze ellende op!?
Op 1 juli stond de Top-X-lijst, die problematische asielzoekers bijhoudt, vol met meer dan 1000 namen—een enorme stijging ten opzichte van de 576 personen van vorig jaar. Dit bevestigt een duidelijke verslechtering van de situatie, wat ook blijkt uit het aantal gemelde incidenten in azc’s. Dit aantal is explosief gestegen van 23.700 in 2022 naar 36.700 vorig jaar, wat duidt op een toenemende mate van geweld en verslavingsproblemen.
De grootste veroorzakers van deze overlast blijken Syrische asielzoekers te zijn, met een schokkend percentage van ongeveer 40% bestaande uit alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Ondanks dat deze groep slechts 1,5% van de totale asielzoekerspopulatie uitmaakt, veroorzaakt zij disproportioneel veel problemen. De impact van deze overlast is voelbaar op alle niveaus: binnen de azc’s en in de omliggende gemeenschappen.
Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
In Ter Apel, het epicentrum van deze crisis, is de veiligheidssituatie dramatisch verslechterd. Er werden 160 (!) slag- en steekwapens in beslag genomen, een verdriedubbeling ten opzichte van voorgaande periodes. De situatie is zo ernstig dat medische professionals, zoals huisartsen in het aanmeldcentrum, nu regelmatig worden beveiligd, zelfs tijdens dagdiensten.
Ondanks pogingen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de politie om de situatie te beheersen, blijft de aanpak van deze problematische groep een onoplosbare uitdaging. Maatregelen zoals cameratoezicht en verplaatsingen van overlastgevers naar andere centra hebben niet geleid tot substantieel betere resultaten.