1. Home
  2. Code ROOD bij Red Bull: angst bij Max Verstappen na desastreus weekend in Zandvoort

Code ROOD bij Red Bull: angst bij Max Verstappen na desastreus weekend in Zandvoort

sport27 aug , 15:00
De Grand Prix van Zandvoort was dit weekend bepaald geen feest voor Max Verstappen en zijn fans. Ja, de Nederlander werd tweede en wist de schade daardoor te beperken. Maar het verschil met racewinnaar Lando Norris was enorm. Meer dan 20 seconden achterstand voor Max. Bij Red Bull is er nu paniek.
Het was natuurlijk een schok wat er dit weekend gebeurde. Ja, Lando Norris en zijn McLaren team waren de grote favorieten. Terecht. Voor de zomerbreak was al duidelijk Red Bull echt niet meer het snelste team is in de Formule 1. Sterker nog, op slechte dagen is de renstal uit Oostenrijk zelfs niet eens het tweede team.
De heren van GPBlog zijn ook geschrokken van de race en komen tot de conclusie dat het Code Rood is bij Red Bull. Misschien niet voor de schermen, met Christian Horner die nog steeds doet alsof het allemaal best prima gaat, maar áchter de schermen is de onrust nu wel degelijk groot. En terecht, natuurlijk. Want wat er nu gebeurt is ronduit zorgwekkend.
Bij Red Bull maakten ze zich al langer zorgen over het constructeurskampioenschap. Maar nu moeten ze óók vrezen voor de nummer één positie van Max Verstappen in de competitie voor individuele coureurs. Ze doen bij Red Bull nog net alsof dat allemaal wel goed komt. Maar iedereen met kennis van zaken weet: dit kon weleens helemaal misgaan.
Het meest problematische is, aldus GPBlog, dat de upgrades van Red Bull niet gewerkt hebben. Dit betekent dat het team terug moet "naar een oude spec wagen." Met andere woorden, naar de auto van het begin van het seizoen omdat de upgrades de bolide niet sneller, maar langzamer hebben gemaakt.
Zo langzamerhand heeft het er alle schijn van dat Max zijn titel alleen kan prolongeren als McLaren fouten maakt. Want de kans dat Max steeds direct achter Lando eindigt is gering. Op sommige circuits zal hij Norris' teamgenoot Oscar Piastri ook voor zich moeten laten, en George Russell en Lewis Hamilton, én Charles Leclerc en Carlos Sainz van Ferrari misschien ook wel. Want let op, Leclerc was in Zandvoort minstens net zo snel als Max.
Dit kon weleens helemaal misgaan. En dat begon allemaal toen sterontwerper Adrian Newey bekendmaakte dat hij het team zou verlaten... én toen er onrust ontstond rond Horner, die beschuldigd werd van wangedrag (hoewel hij daar twee keer voor is vrijgesproken, zowel in eerste aanleg als in hoger beroep).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten