1. Home
  2. LOL! FIA probeert Max Verstappen het zwijgen op te leggen: 'Verbod op kritiek op wedstrijdleiding'
shutterstock 2482447815

LOL! FIA probeert Max Verstappen het zwijgen op te leggen: 'Verbod op kritiek op wedstrijdleiding'

sport16 aug , 18:00
Hilarischer dan dit wordt het niet. Niet in de autosport, tenminste. De FIA wil coureurs die openlijk kritiek leveren op de wedstrijdleiding in de Formule 1 aanpakken. Dat soort 'wangedrag' mag niet meer!!! Het is overduidelijk dat deze actie gericht is op onze eigen Max Verstappen. Hilarisch.
De heren van GPBlog hebben een item gewijd aan een nieuwe ontwikkeling in de Formule 1 wereld. Het hoofd van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, is namelijk woest. Op Max Verstappen - en enkele andere coureurs die kritiek leveren op de wedstrijdleiding. Maar met name op Max. Want die is het meest uitgesproken van allemaal.
Omdat hij zo geïrriteerd is dat Max regelmatig aangeeft dat hij de wedstrijdleiding wanstaltig kondigt Ben Sulayem nu aan dat dergelijke kritiek voortaan keihard wordt aangepakt. "Onze stewards moeten bereid zijn om kracht te tonen bij het bestrijden van deze vorm van misbruik en zij hebben mijn volledige steun. Ik dring er bij hen op aan om te laten zien dat de FIA geen misbruik van welke aard dan ook binnen onze sport zal toestaan," aldus Sulayem.
Let op, met "deze vorm van misbruik" wordt gedoeld op... nou ja, het kan gaan over 'bedreigingen' en 'beledigingen' op sociale media, door fans, maar het lijkt er vooral op dat hij "deze vorm van misbruik" als term gebruikt voor kritiek.
Leuk hoor. Alleen is er één raar dingetje aan de hand. Want de reden dat wij weten dat Max met grote regelmaat stewards de maat neemt is... dat de F1 ervoor kiest die opmerkingen uit te zenden op tv. Die boardradio-berichten worden namelijk niet zomaar allemaal live uitgezonden.
Nee, de grote bazen en redacteuren daar luisteren live mee met die berichten, en besluiten vervolgens welke berichten de uitzending halen. Daarom worden dergelijke berichten met vertraging uitgezonden. Wij horen ze vaak 2, 3, 4 of zelfs meer ronden nadat ze daadwerkelijk zijn gedaan.
Het is dus volstrekt bezopen. Maar wacht! Niet alleen gaat de 'harde aanpak' over stewards, maar ook over personeel/mensen van de FIA zelf. Dus ook over kritiek op - checks his notes - meneer Suleyman zelf. Meneertje koekepeertje is zichzelf dus aan het beschermen. 
Zal dat zijn omdat hij het niet fijn vond dat met name Mercedes hem vorig seizoen hard aanpakte toen er informatie gelekt werd over teambaas Toto Wolff en zijn vrouw?
Je gaat het bijna denken, he?
Wat een flauwekul weer, van die Arabier die de FIA tegenwoordig mag runnen. Wat een idioot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten