[Video] FVD'er Freek Jansen maakt zich zorgen om censuur: 'Het systeem raakt in paniek'

Politiek15 jun 2023, 20:00
Bij een commissievergadering in de Tweede Kamer heeft FVD'er Freek Jansen om duidelijke maar bijzonder heldere wijze de censuurpraktijken gefileerd van de huidige politiek én media. Hij wakkerde een bijzonder levendig debat aan - want de leden van het partijkartel waren meteen geprikkeld en gefrustreerd.
De kartelleden gingen in tegen Jansen. Want, zeiden zij, het is onzinnig om te doen alsof de staat zo eventjes onwelkome tweets of Facebook-posts verwijdert. Dat is allemaal onzin, zeiden ze. Hoe durft hij te doen alsof dat wel zo is?!
Natuurlijk is dat in die zin waar dat er geen staatscensor is. Maar tegelijkertijd is het helder dat het systeem heel censurerend bezig is. Politici, grote bedrijven én media werken samen om bepaalde meningen te weren uit het publieke domein. 
Dit, zei hij, gebeurt "steeds krampachtiger." En dat is niet eens zo gek. Want, zei hij, "het systeem is in paniek." Waarom? Nou, omdat dat systeem "bang is voor uitdagers. Dan gaat het zich verweren."
De praktijkcode waar het debat over ging vindt hij daarom heel interessant. Want dat wil feitelijk een censuurcomité opzetten. Dat comité bestaat dan niet uit ambtenaren maar uit journalisten. Ja, dat lees je goed: journalisten gaan dan bepalen wat wel en niet gezegd mag worden. Journalisten gaan dan dus officieel functioneren als censors voor de macht.
De pers zou kritisch moeten zijn ten opzichte van de staat, voor de burger. Maar als dit gebeurt gaat de pers juist aan de kant staan van de staat tégen de burger.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Jansen noemt dit "bijzonder kwalijk" en gevaarlijk. En, zei hij het meest wanstaltige is dat ze er dan voor kiezen om social media-posts niet te verwijderen, maar om ze te verbergen. Dat is, zei hij, eigenlijk nog erger. Want zo dénken burgers dat wat ze zeggen mág, dat het kán, dat ze meedoen aan het publieke debat terwijl ze daar feitelijk juist van worden buitengesloten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten