Vergeet de zorgen over het onderwijs, de bescherming van onze cultuur, of het bevorderen van de wetenschap. Nee, het ministerie lijkt zoals DDS gisteren schreef zich meer druk te maken om hoeveel 'likes' het krijgt op sociale media. Als je gekinipt en geschoren wordt dan moet je stil zitten maar wat doet het ministerie van OCW van minister Robbert Dijkgraaf (D66) stuurt een ontkennend kattebelletje en daarmee is voor hun de kous af!
Nu, eerlijk is eerlijk, in deze moderne wereld kunnen we het belang van een online aanwezigheid niet ontkennen. Maar wanneer het Ministerie van OCW wordt beticht van het gebruik van bots, en vervolgens zulke doorsnee ontkenningen uitstuurt, moet je je toch even achter je oren krabben. Want laten we wel wezen, als Harm Beertema's ironische antwoord op hun verklaring ons iets laat zien, dan is het wel dat de digitale ambtenarij van het ministerie misschien niet helemaal op orde is.
En wat is dat met die mysterieuze profielen die het ministerie volgen? Marissa en Daisy die de wereld over reizen, op zoek naar gezelschap, en tegelijkertijd een diepgaande interesse hebben in prestatiedruk bij Nederlandse studenten? Ja, dat klinkt logisch. Ik bedoel, wie heeft er niet gehoord van die internationale influencers die een passie hebben voor het Nederlandse onderwijsstelsel?
De sarcastische toon van Beertema is hier duidelijk op zijn plaats. Het lijkt er sterk op dat iemand bij het ministerie niet heeft opgelet tijdens de cursus 'hoe om te gaan met sociale media'. Of misschien heeft het ministerie gewoon een stageplek aangeboden aan een neefje dat "echt heel goed is met computers". Wie zal het zeggen?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we ons als doel gesteld het mediakartel én het partijkartel te slópen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want systeemoppositie wordt keihard gesloopt door datzelfde systeem. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons het kartel aan te pakken!
Wat we wel kunnen zeggen, is dat deze hele situatie een komisch licht werpt op de manier waarop sommige overheidsinstellingen omgaan met hun online reputatie. Terwijl de meesten van ons proberen te navigeren door de complexe wereld van digitale interacties en online etiquette, lijkt het erop dat het Ministerie van OCW nog steeds vastzit in de inbelmodem-dagen.
Kortom, terwijl we wachten op verdere ontwikkelingen (en misschien nog meer hilarische interacties tussen Beertema en het ministerie), kunnen we niet anders dan glimlachen.