Het nieuws zoemt alom dat de voltallige oppositie, met inbegrip van GroenLinks en de Partij van de Arbeid (PvdA), helemaal klaar is met de langstzittende premier van Nederland, Mark Rutte. Deze partijen komen vandaag in de Tweede Kamer met het plan - in het debat over de val van Kabinet Rutte IV - om hem te vervangen door een 'zakenpremier', een onafhankelijke expert die het demissionaire kabinet kan leiden. De ontevredenheid is niet verrassend. Volgens de oppositie heeft Rutte in zijn 13-jarige ambtstermijn het land in crisis na crisis gedompeld en de politiek in een wurggreep gehouden. Zelfs Geert Wilders van de PVV heeft laten weten dat hij met een motie van wantrouwen zal komen. De kans dat de volledige oppositie deze moties en plannen steunt, is groot.
Het werkelijke dilemma ligt nu bij de coalitiepartijen. Historisch gezien hebben deze partijen Rutte ondersteund, maar nu lijkt de wind van richting te veranderen. Er zijn groeiende signalen dat partijen als het CDA, de ChristenUnie en D66 hun geduld met Rutte hebben verloren. Ministers uit deze partijen beschuldigen hem ervan het kabinet bewust te hebben laten vallen, en sommigen noemen hem zelfs een 'pyromaan'.
Rutte, die zijn macht probeert te consolideren, waarschuwt zijn coalitiegenoten dat als hij wordt weggestemd, de voltallige
VVD-delegatie ook opstapt, waardoor het land 'onbestuurbaar' zou worden. De tegenargumenten zijn echter overtuigend: a) in de praktijk zijn er altijd opties voor vervangingen, b) een dergelijke actie zou de VVD kunnen schaden in de ogen van het electoraat omdat het zou tonen hoe onverantwoord de partij is, en c) het legt de nadruk op Rutte's eigenbelang boven het nationale belang.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites. Hoewel Rutte en zijn partij de afgelopen decennia de Nederlandse politiek hebben gedomineerd, kan dit het einde betekenen van zijn bewind. Dit moment kan een historische wending zijn voor de Nederlandse politiek. Voor het eerst in 13 jaar is er een reële kans dat Rutte's greep op de politiek eindigt. En zoals altijd zal de uitkomst afhangen van de wil en de stem van het volk, evenals de beslissingen van de coalitiepartijen. Laten we hopen op een toekomst waarin het landsbelang altijd vooropstaat.
Het debat begint vandaag om 10:15 uur. Heel Nederland hoopt dat het einde oefening is voor Rutte. Overleeft hij dit toch weer voor de zoveelste keer of wordt er nu eindelijk een einde gemaakt aan zijn regime?