De Koninklijke Marechaussee heeft een medewerker is geschorst omdat hij in een privégesprek zijn mond opentrok over Israël en de wereldorde. De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) luisterde gezellig mee, en nu hangt ontslag boven zijn hoofd. Terecht, zou je zeggen: wie bij de overheid werkt, hoort zijn politieke voorkeuren in te slikken en neutraal te blijven. Maar wacht eens even – waarom zien we dit soort ingrepen alleen bij Defensie en niet bij andere overheidsdiensten waar de politieke bias er duimendik bovenop ligt?
De geschorste medewerker, die volgens zijn advocaat Michael Ruperti al eerder in de coronatijd opviel door een oproep tot een mars tegen kindermisbruik, zou in privégesprekken hebben gezegd dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een oorlogsmisdadiger is. Ook uitte hij twijfels over de rol van grote banken in de wereldpolitiek – uitspraken die je in menig kroeg of op X ook hoort, maar blijkbaar niet mag maken als je bij de Marechaussee werkt. De MIVD, die kennelijk tijd zat heeft om privéchats af te luisteren, stuurde hem maandag een brief: schorsing, en ontslag ligt op de loer. Ruperti ontkent trouwens dat de medewerker weigerde Joodse scholen te bewaken, zoals Defensie claimt. Een leugentje om bestwil van de dienst, of gewoon slordig werk?
Laten we helder zijn: wie in overheidsdienst treedt, weet dat je geen megafoon krijgt voor je privé-opinies. Zeker niet als je bij Defensie werkt, waar discipline en neutraliteit heilig zijn. Dat deze man nu aan de schandpaal hangt, is dus niet zo gek. Maar waar het wringt, is de selectieve verontwaardiging. Kijk eens naar het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar ambtenaren openlijk Jodenhaat spuien in brieven, appgroepen en manifestaties tegen Israël. Of naar de linkse hobbyclubjes bij Justitie, die zonder blikken of blozen hun woke agenda doordrukken. Worden die geschorst? Welnee, die krijgen een schouderklopje en een podium bij Nieuwsuur.
De MIVD ging trouwens wel erg ver door privégesprekken af te luisteren, inclusief die tussen de medewerker en Ruperti. De advocaat slaat nu terug met een procedure tegen de dienst – en terecht. Als de overheid Big Brother wil spelen, moeten ze dat maar voor iedereen doen, niet alleen voor wie uit de pas loopt bij Defensie. De medewerker zelf? Die vecht zijn ontslag aan als het zover komt, maar de kans dat hij wint in dit politiek-correcte klimaat is klein. Neutraliteit is een mooi principe, maar in Den Haag geldt het vooral voor wie niet in het linkse straatje past.
De week van de Lentekriebels staat weer op het punt van beginnen. En dat is zorgwekkend. Lentekriebels is namelijk niets meer of minder dan de seksualisering van onze jeugd. Onze vrienden van Gezin in Gevaar verzetten zich hiertegen. Met kracht. Bestel nu GRATIS hun Zwartboek Lentekriebels om te ontdekken waar die walgelijke Rutgers-week echt over gaat - en kom in verzet!