Demissionair kabinet smijt met belastinggeld voor idioot slavernijonderzoek in het buitenland

Politiek11 apr , 19:00
Net wanneer je denkt dat er inmiddels wel genoeg belastinggeld naar slavernij-initiatieven is gegaan, trekt het demissionaire kabinet nog snel even de portemonnee voor slavernijonderzoek in het buitenland. Wetenschappers in Aruba, Curaçao en Sint-Maarten krijgen tot 2027 in totaal €375.000 voor onderzoek naar het Nederlandse slavernijverleden. Vergelijkbare bedragen zijn eerder al gereserveerd voor onderzoekers in Suriname, Indonesië en Zuid-Afrika.
Demissionair minister Robbert Dijkgraaf heeft de ambitie uitgesproken om de samenwerking tussen Nederlandse universiteiten en die in de voormalige koloniën te bevorderen. Dijkgraaf benadrukt het belang van een buitenlandse blik op het Nederlandse slavernijverleden, die nieuwe inzichten kan verschaffen en bestaande aannames kan uitdagen.
Bizar eigenlijk dat een demissionair minister nog even doodleuk een bedrag overmaakt voor dit soort gekkigheid en het ook nog eens laat doorlopen tot 2027. Het is wel duidelijk dat alle kabinetsleden druk bezig zijn met hun eigen idealen er nog doorheen te rammen en alle ellende mooi over de schutting flikkeren voor het nieuwe kabinet. Laten we hopen dat ze een beetje opschieten, aangezien we er nu niet op zitten te wachten dat er nog meer van dit soort gekkigheid over de balk wordt gesmeten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is uiteraard dolenthousiast over het gezamenlijke wetenschappelijke onderzoeksprogramma. Het benadrukt het belang van kennisdeling als kernprincipe van het programma, waarbij zowel Nederlandse als internationale wetenschappers een cruciale rol zullen spelen. Het perspectief vanuit de voormalige koloniën zal een centrale plaats innemen binnen dit programma.
Het onderzoek zal niet alleen plaatsvinden op het vasteland van Nederland, maar ook in Bonaire, Saba en Sint-Eustatius. Historici verwelkomen het initiatief van het kabinet, omdat het volgens hen meer begrip kan bieden voor de doorwerking van het slavernijverleden in het heden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten