Roderick Veelo neemt Greenpeace onder vuur: "Een ramp voor het klimaat!"

Opinie31 aug 2023, 11:00

Greenpeace's laatste stunt, een poging om bij het Europese Hof van Justitie kernenergie zijn groene status te ontnemen, heeft bij velen de wenkbrauwen doen fronsen. Waarom zou een milieuorganisatie een energiebron aanvallen die als cruciaal wordt beschouwd in de strijd tegen klimaatverandering? Dat is de vraag die RePlanet, een internationale milieugroep, zich ook stelde. Ze hebben de handschoen opgepakt tegen Greenpeace, en terecht. Ook Veelo zit met verbazing de verrichten van Greenpeace te aanschouwen en heeft er gisteren een scherpe column over geschreven voor de Telegraaf.

Maar het stopt niet bij de kwestie van kernenergie. Veelo, in een meesterlijke zet, haalt de woorden van de Amerikaanse milieu-activist Michael Shellenberger aan om het bedrieglijke beeld dat Greenpeace schildert, te ontmaskeren. Shellenberger schetst een beeld van de dromerige wereld van Greenpeace: een wereld waarin iedereen zijn eigen biologische groenten verbouwt en energie puur en alleen uit de zon en de wind haalt. Klinkt mooi, nietwaar? Maar zoals Veelo en Shellenberger terecht aangeven, is het verre van realistisch.

Bij De Dagelijkse Standaard hebben we altijd benadrukt dat Nederland een praktische en realistische benadering van het klimaatvraagstuk nodig heeft. Terwijl Greenpeace's idealistische visie wereldvreemd en totaal niet haalbaar is. De mens dient zich aan te passen aan het veranderde klimaat en niet andersom. Het klimaat op aarde is geen thermostaat waar je aan kunt draaien zodat het warmer of kouder wordt.

Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.

Roderick Veelo heeft met zijn column een duidelijk signaal afgegeven: het is tijd om verder te kijken dan de oppervlakkige retoriek van organisaties zoals Greenpeace. We hebben echte oplossingen nodig, en daarvoor moeten we openstaan voor alle opties, inclusief kernenergie. De overheid moet daarom Greenpeace niet langer zien als serieuze gesprekspartner.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten