1. Home
  2. -Mark Jongeneel- EU appeasement: Van Chamberlain tot Iran – Hebben ze dan niets geleerd?
mark jongeneel dagelijkse standaard column

-Mark Jongeneel- EU appeasement: Van Chamberlain tot Iran – Hebben ze dan niets geleerd?

Opinie31 jul , 21:00
De Europese Unie heeft zichzelf weer eens bewezen als een verzameling politieke slapjanussen die geen greintje ruggengraat hebben. In een schandelijke vertoning van appeasementpolitiek waren topdiplomaat Enrique Mora en zijn EU-kliek aanwezig bij de beëdiging van de president van de terreurstaat Iran. Terwijl het publiek "Dood aan Israël!" schreeuwde, bleven deze zogenaamde vertegenwoordigers van Europese waarden rustig zitten. Schaam u, meneer Mora! Dit is niets minder dan een absolute schande voor Europa!
Het is werkelijk ongelofelijk hoe de EU enerzijds constant met het moralistische vingertje wijst naar landen als Hongarije en Viktor Orbán, maar anderzijds geen enkel probleem heeft om gezellig aan te schuiven bij de grootste antisemieten en terroristen ondersteuners op aarde. Hoe kunnen we als Europeanen nog serieus genomen worden op het wereldtoneel als we dergelijke hypocriete en laffe acties vertonen?
Deze appeasementpolitiek is niets nieuws. We hebben dit eerder gezien met Neville Chamberlain die in 1938 dacht dat hij door voor Adolf Hitler te kruipen vrede kon bereiken. Het resultaat was een catastrofale Tweede Wereldoorlog. Nu zien we hetzelfde scenario opnieuw, maar dit keer met het ayatollah-regime van Iran. De EU lijkt vastbesloten om dezelfde historische fouten te herhalen, met alle desastreuze gevolgen van dien.
De EU-diplomaten hebben door hun aanwezigheid bij deze inauguratie laten zien wat hun echte prioriteiten zijn: buigen voor extremisten en terroristen om het politieke spelletje maar mee te kunnen spelen. Dit terwijl ze tegelijkertijd alles doen om democratische leiders in Europa, die opkomen voor de belangen van hun eigen volk, te ondermijnen en te bekritiseren.
De appeasementpolitiek van de EU is een schandvlek op het blazoen van Europa. Het is tijd dat wij, de Europeanen die echt geven om vrijheid en democratie, opstaan en deze slapjanussen ter verantwoording roepen. We moeten laten zien dat we niet buigen voor terreur en extremisme, maar pal staan voor de waarden die ons continent groot hebben gemaakt. Schaam u, EU, voor uw laffe en hypocriete optreden in Iran. Dit is een zwarte bladzijde in onze Europese geschiedenis die we zo snel mogelijk moeten omslaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten