1. Home
  2. -Mark Jongeneel- Klimaatpaniek en misleidende waarheden: Wetenschappers leren het nooit!
mark jongeneel dagelijkse standaard column

-Mark Jongeneel- Klimaatpaniek en misleidende waarheden: Wetenschappers leren het nooit!

Opinie25 jul , 16:00
Ze wisten het zó zeker het afgelopen decennium. Met hun consensus, modellen en hun zogenaamde dé oplossing voor klimaatverandering. De enige echte WAARHEID, verkondigden ze. En nu, zoals zo vaak, blijken ze er volledig naast te zitten. Iedereen zou rechtop moeten zitten van verontwaardiging over deze gecorrumpeerde wetenschappers en belastinggeldgraaiers die ons voorhouden dat er een 'quick fix' bestaat voor een complex probleem.
De klimaatverandering zou volgens hen in een stroomversnelling zijn gekomen, zo beweren een groeiend aantal onderzoeken. Maar wat betekent dat echt? De verwachting is dat we te maken krijgen met meer hittegolven, stormen en noodweer. Maar deze voorspellingen zijn gebaseerd op modellen die keer op keer onnauwkeurig blijken te zijn.
De realiteit is dat deze zogenaamde experts en hun modellen ons al jaren bang maken zonder dat hun voorspellingen consistent uitkomen. Ze gebruiken termen als "stroomversnelling" om ons te overtuigen dat we op de rand van een ramp staan, maar de feiten ondersteunen hun paniekzaaierij niet altijd. Neem bijvoorbeeld de recente bewering dat de opwarming van de aarde ongekende niveaus bereikt. Wie profiteert er echt van deze angstzaaierij? Gecorrumpeerde wetenschappers die fortuinen verdienen aan onderzoeksbeurzen en politici die belastinggeld binnenhalen onder het mom van klimaatverandering.
Wat we hier zien, is een herhaling van een oud verhaal: elites die hun invloed en macht vergroten door angst te zaaien onder de bevolking. De consensus en modellen die ze presenteren, worden verkocht als de enige waarheid, terwijl ze in werkelijkheid vaak gebaseerd zijn op onvolledige gegevens en dubieuze aannames.
En wie betaalt de prijs voor deze misleidende waarheden? Wij allemaal. Terwijl miljarden worden uitgegeven aan zogenaamde klimaatmaatregelen, blijven de werkelijke problemen onopgelost. We zien dat belastinggeld wordt verkwist aan initiatieven die weinig tot niets bijdragen aan een daadwerkelijke verbetering van ons klimaat. Ondertussen blijven de echte oorzaken van milieuproblemen, zoals vervuiling en ontbossing, vaak onaangeroerd.
De waarheid is dat de toekomst onvoorspelbaar blijft, en hoewel we verstandig moeten omgaan met ons milieu, moeten we ook waakzaam blijven voor degenen die proberen ons te manipuleren met hun apocalyptische visioenen. Laten we ons niet langer voor de gek houden door gecorrumpeerde wetenschappers en belastinggeldgraaiers. Het is tijd voor een nieuwe aanpak, gebaseerd op realisme, ratio en transparantie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten