1. Home
  2. -Frits Bpsch- Mondiale omvolking: het blanke en gele ras sterft uit
frits

-Frits Bpsch- Mondiale omvolking: het blanke en gele ras sterft uit

Opinie04 okt , 12:30
Sommige diersoorten sterven uit, maar het is zo klaar als een klontje: ook blanke en gele rassen sterven in hoog tempo uit. Mondiale omvolking; Is dat erg? Dat is ‘Gesmack sache.’ Onze tijd zal het wel duren…
We praten in Nederland over onze omvolking. Maar wat we hier in het klein zien is wat ook mondiaal gebeurt: steeds minder blanken en gelen, steeds meer licht en donker gekleurde mensen. Laat ik eerst langs een paar hoofdgroepen gaan en daarna langs een paar landen.
Europa zit op een dalende trend van de vruchtbaarheidsratio van 1,5, dus minder dan de vervanging van 2,1. Bedenk daarbij dat Europa miljoenen licht en donker gekleurde immigranten heeft binnengelaten die relatief meer kinderen krijgen dan 2,1. Dus het cijfer voor blanken ligt onder 1,5. China sterft uit met een vervanging van 1,2; 1,4 miljard inwoners. India zit boven 2,1 maar dalende trend zet in; 1,5 miljard inwoners. De Verenigde Staten heeft een vruchtbaarheid van 1,5, snel dalend.
Europa
De vruchtbaarheid van Nederland bedraagt 1,5 maar blank Nederland zit daar fors onder. Nederland heeft de opvallende maar ongunstige combinatie van sterke overbevolking, sterke immigratie, sterke vergrijzing en lage vruchtbaarheid van de blanke bevolking. Een donker gekleurd zal onze oude billen wassen in de toekomst. Why not?
Landen als Rusland, Oekraïne, 1,1, Bulgarije, Oostenrijk, Italië, Spanje, Servië, Roemenië, Kroatië, Tsjechië, Hongarije sterven snel uit met een vruchtbaarheid tussen 1,3 en 1,5. Hele regio’s raken onbewoond. Frankrijk’s vruchtbaarheid 1,8, Engeland 1,56, Duitsland neemt weer wat toe van 1,3 naar 1,5 mede dankzij miljoenen gekleurden, vooral Turken. Turkije 3,8. De omvolking gaat in Europa razendsnel, waarbij de blanken rap verouderen.
Azië
Afghanistan 5,5, Pakistan 2,6.
Sterke bevolkingsdaling in combinatie met sterke vergrijzing: Zuid Korea 0,78, Vietnam 1,8, Taiwan 1,2, Japan 1,3.
Midden Oosten: Israel 3, Iran 1,69.
Afrika
Zimbabwe 14, Zambia 5,6. Somalië 5,7, Egypte 2,8 dalend. In Afrika vindt de grootste bevolkingsgroei plaats: 1,4 miljard inwoners nu, 2,1 miljard in 2050.
Omvolking
De vruchtbaarheidsratio van de wereld zit op 2,4 waardoor de wereldbevolking naar 8 miljard toeneemt, vooral dankzij Afrika. Het blanke ras is in het verleden en heden de mondiale verspreider van cultuur, welvaart en wetenschap. Dat zal waarschijnlijk dalen als ‘anderen’ de touwtjes in handen krijgen. Bevolkingsgroei laat zich niet dwingen. Over dit onderwerp is uiteraard veel meer te zeggen. Er zijn drie verschillende vruchtbaarheidsratio’s en indeling naar cohorten dient plaats te vinden, waarvoor ik verwijs naar mijn boek ‘Schaft ook Nederland zich af’.
Frits Bosch, econoom en socioloog, auteur van Links Verdriet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten