1. Home
  2. -Frits Bosch- Persconferentie AfD is ‘hervorragend’!
frits

-Frits Bosch- Persconferentie AfD is ‘hervorragend’!

Opinie30 sep , 18:30
De AfD houdt regelmatig persconferenties over hun plannen. Diverse sprekers komen dan aan bod over de diverse onderwerpen. Het is duidelijk dat de AfD een soort lokomotieffunctie heeft in Duitsland. De CDU met partijleider Friedrich Metz gebruikt de ideeën van de AfD echter nog niet succesvol gezien de verkiezingen. AfD wordt nochtans in het cordon sanitaire geplaatst. Tijdens de AfD persconferentie van 21-9-24 komt het volgende naar voren.

Omvolking terugdringen

AfD wil de omvolking terugdringen. Daarvoor heeft men een driesporenbeleid:
1. Grenzen dicht, semipermeabel
2. Remigratie van niet-statushouders en illegalen en remigratie van asielzoekers uit landen die inmiddels veilig zijn. Deze landen zijn met name Syrië en Afghanistan. Deze landen zouden inmiddels veilig zijn gezien ook het feit dat er weer ambassades gevestigd zijn. Duitsland heeft te lijden van hoge criminaliteit van mensen uit deze landen. Er moet haast gemaakt worden met remigratie van mensen die op vakantie gaan naar Oekraïne, Syrië en Afghanistan en diverse andere landen die veilig zijn. Feiten worden benoemd met cijfers erbij.
3. Versobering van verzorging omdat dit te zwaar drukt op de verzorgingsstaat. Immigranten krijgen onterecht voorrang hetgeen het vertrouwen van de bevolking ondermijnt. Dat betekent sober ‘bed bad brood’ en geen huis toewijzing.
Journalisten vragen hoe men dit kan realiseren qua rechtspleging. Het kan inderdaad strijdig zijn met Mensenrechtenverdrag, Vluchtelingenverdrag, EU regelgeving. Het antwoord is dat de wetgeving geen door de natuur gegeven stelligheid betreft. Het kan en moet aangepast worden conform de bevolking wenst en zoals het voor Duitsland wenselijk en nuttig is. Er wordt op gewezen dat Duitsland niet alleen zou staan met dit beleid verwijzend naar Denemarken en alle Oost-Europese landen. Duitsland moet eindelijk een beleid voeren conform de mogelijkheden die er zijn en die ook door de Duitse wetgeving ondersteund wordt.

Contra planeconomie

De AfD hekelt de Energiewende. Het leidt tot een door de staat gecontroleerde economie die schadelijk is voor de liberale vrije markt structuur. Afkeer van de planeconomie zoals de Ampel wenst. Men moet weg blijven van een door de staat geleide economie die alle bedrijven met hun beleidsvoorstellen toets aan duurzaamheid en LHGBTI gewenste uitkomsten zoals de Groenen dit voorstaan. AfD hekelt de Energiewende naar zon en eindenergie dat niet toereikend is en de energiekosten voor burgers sterk omhoog jaagt. Kernenergie moet sterk toenemen.
De Duitse economie bevindt zich in een neerwaartse trend en de Ampel is daarvoor verantwoordelijk. Volkswagen moet geholpen worden. Elektrische auto’s moeten niet voorgeschreven worden zoals de EU wenst. Die dwang moet stoppen. (Men begint in te zien - ook alhier - dat EV niet de oplossing zijn voor de klimaatproblematiek). De AfD wil dat de Duitse vakkrachten minder uitwijken naar het buitenland - waaronder Zwitserland, Oostenrijk en de VS - maar in Duitsland blijven met betere salarissen en fringe benefits. Innovatie verbeteren.

AfD is deskundig 

Uitstekende sprekers. Mijn indruk is dat de AfD de beschikking heeft over een brede hoogwaardige staf die op een deskundige wijze nieuwe inzichten verschaft die de bevolking bekoort. De msm probeert hen uit alle macht zwart te maken door hen bruinhemden, nazi’s en ratten te noemen. Het ontmenselijken door de msm zijn in feite nazi-praktijken. Spijtig is dat uitlatingen van Björn Höcke roet in het eten gooit, maar hij heeft wel goed gescored heeft in Thüringen.
Spijtig ook dat sommige rechtsextremen deze partij een slechte naam geven. De partijleider dr Alice Weidel is naar mijn mening zeer sterk. Nederland doet er goed aan nauwlettend te volgen wat er in Duitsland gebeurt. We kunnen met Duitsland optrekken contra de EU, waar dit wenselijk zou zijn. Dit land is voor ons veel belangrijker dan de VS.
Frits Bosch, econoom en socioloog, auteur van Links Verdriet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten