1. Home
  2. -Frits Bosch- Wat bedoelt Thierry Baudet met ‘remigreren’?
frits

-Frits Bosch- Wat bedoelt Thierry Baudet met ‘remigreren’?

Opinie19 sep , 12:30
Dr Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie, laat weten dat er niet alleen een immigratiestop moet komen maar ook remigratie. Maar wat bedoelt hij hiermee? Wie moeten remigreren?
Baudet pro islam
Thierry Baudet en Geert Wilders verschillen op een belangrijk punt namelijk in de houding ten opzichte van de islam. Baudet omarmt de islam. Wellicht doet hij dat omdat de islam een door en door conservatief gedachtegoed kent met gemeenschapszin in de oemmah. Het is een gemeenschapszin die wij door de laatste decennia zijn gaan ontberen en die wij door onze ver doorgevoerde multiculturaliteit nooit meer terugkrijgen, tenzij we ons bekeren tot de islam. Overigens lijkt dit enthousiasme van Baudet voor de leden van FvD (die allerminst enthousiast zijn over de islam) geen belangrijk issue. Zo schrijft prof Paul Cliteur kritische boeken vol over de islam en is toch prominent lid van FvD. Vermoedelijk bedoelt Baudet dat moslims hier mogen blijven als zij die status hebben. Die hoeven dus niet te remigreren volgens Baudet, zo lijkt het. Graag horen we het als het anders is.
Wilders contra islam
Hoe anders staat Geert Wilders hier in. Wilders is uiterst kritisch over de islam en laat dat mondiaal weten. Zie ook de film Fitna. Wilders wil dat de islam in ons land aan banden wordt gelegd. Moskeeën moeten verdwijnen et cetera. Wilders is mordicus contra de islam en hij wordt al vele jaren daarom bedreigd. Wilders heeft het niet met zoveel woorden gezegd, maar de conclusie kan haast niet anders zijn dat hij graag zou zien dat alle moslims remigreren. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Het lijkt er zelfs op dat zij een beschermde status hebben. Want ieder woord als “we moeten het eens over de islam hebben” komt BBB -politica Mona Keijzer op kritiek en aangifte te staan.
Van de Beek contra niet-duurzaam geïnteresseerden
Dr Jan van de Beek, wiskundige en migratie deskundige, suggereerde dat statushouders die voor vakantie terug gaan naar het land dat ze ontvlucht zijn kunnen remigreren omdat het land blijkbaar veilig is geworden. Fair enough dunkt me. Van de Beek toont zich om diverse redenen niet enthousiast over de omvolking die in Nederland plaatsvindt. Hij heeft het over “niet-duurzaam geïntegreerden”. Maar Nederland is een multicultureel land waarbij- wat wij de autochtone ‘Leitcultur’ noemen - in hoog tempo verdwijnt. Degenen die zich in - wat wij noemen - getto’s -  bevinden, die de Nederlandse taal niet machtig zijn ondanks verblijf alhier van decennia, en die wij verwijten niet-duurzaam geïnteresseerd te zijn kunnen zeggen: “hoezo niet-duurzaam geïnteresseerd? Nederland is een multicultureel veel stromen land zonder Leitcultur. Onze cultuur is daar een onderdeel van.”
Allochtoon bestaat in feite niet meer. Allen zijn allochtoon of autochtoon, doorhalen wat niet verlangd wordt. Dat is de prijs van omvolking. Sommigen vinden het prachtig, anderen vinden het minder mooi, casus belli.
Wie moeten remigreren?
Kortom, het zou nuttig zijn als Baudet ons laat weten wie moeten remigreren. Zijn dat enkel de illegalen?
Frits Bosch, econoom en socioloog, auteur van Kafkaistan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten