Volgens De Telegraaf is Willem Holleeder niet de enige maffiabaas die betrokken is bij een serieuze rechtszaak tegen hem. Datzelfde geldt voor Henk E., een topmaffiosi uit Rotterdam. De geboren Schiedammer is één van de meest gevreesde mannen in de Maasstad. Hoewel hij minder bekend is - iedereen kent de naam Holleeder - is hij minstens net zo gevaarlijk. Volgens het Openbaar Ministerie is hij namelijk ook betrokken bij een verschillende moorden, en is hij één van de grootste drugsdealers van ons land.
De criminele carrière van E. komt eind jaren tachtig tot wasdom. Hij duikt dan op in een groot onderzoek naar een smokkelbende. Zelfs achttien jaar na dato krijgen politieagenten van dit 'Regenwoud-onderzoek' nog de rillingen van de naam Henk E. De Rotterdamse penozebaas zaaide niet alleen dood en verderf binnen zijn eigen misdaadbende, hij voelde zich zo onaantastbaar dat hij rechercheurs op hun privéadressen volgde en bedreigde.
Hoewel Henk E. nooit de criminele statuur kreeg van illustere kopstukken als Klaas Bruinsma, Charles Zwolsman of Willem Holleeder, deed hij zeker niet voor ze onder.
Volgens Ton Kinnaer, die betrokken was bij dat onderzoek, is er eigenlijk maar één verschil tussen Henk E. en die andere topcriminelen: E. blijft altijd onder de radar. Anders dan zijn rivalen uit Amsterdam wil hij niet beroemd of berucht zijn, niet buiten het criminele circuit tenminste. Hij mijdt journalisten als de pest en staat erom bekend dat hij weigert om met de politie te praten.
In het Regenwoudonderzoek bleek dat E. betrokken was bij drugshandel op een enorme schaal. Hoewel hij veroordeeld werd was het OM daar niet blij mee: hij kreeg namelijk slechts 18 jaar in hoger beroep, in plaats van levenslang.
Toen E. vrij kwam ging hij verder waar hij mee bezig was toen hij opgesloten werd. Er waren weer een paar moorden, waarvan E. verdacht werd. Hij zou er samen met zijn zoon Marco verantwoordelijk voor zijn. Uiteindelijk liet men de mannen in 2013 gaan vanwege een gebrek aan bewijs. Wel bleven ze verdachten.
We spoelen vooruit naar 2014. De recherche gaat verder met het onderzoek tegen E. en ontdekt honderden kilo's aan cocaïne en andere drugs in de haven van Rotterdam. E. werd geholpen door omgekochte douaniers, die ervoor zorgden dat zijn containers bestempeld werden als 'veilig' terwijl ze vol drugs zaten. De politie had dat echter door en nam de containers met drugs in beslag toen ze op het punt stonden door te worden gevoerd.
In april 2015 krijgt de recherche vervolgens een tip van de Braziliaanse overheid. Er worden containers beschreven. Zelfs serienummers worden doorgegeven. Het gevolg: de drugs kan in Rotterdam in beslag worden genomen. In totaal gaat het om bijna 400 kilo cocaïne.
Die avond praat Marco E. met zijn vriendin. De zoon van Henk E. is boos:
Half miljoen kwijt, misschien naar de bajes. Het gaat goed allemaal hè.
Op 22 april 2015 is het dan eindelijk zo ver. Henk E. wordt wordt gearresteerd in het vakantiepark Roompot Beach in het Zeeuwse Kamperland. Hoewel hij ontzettend rijk zal zijn gaat hij gekleed in een trainingspak dat ongeveer heilig voor hem is. Na zijn arrestatie verzucht hij dat hij zijn trainingspak terug wil hebben; hij begrijpt niet waarom men zijn trainingspak heeft ingenomen.
Januari volgend jaar (2016) moet E. zich verweren in de rechtszaal. De kans is groot dat hij zich tegen een groot schala aanklachten moet verdedigen. Het zou gaan om drugshandel en wellicht ook om een aantal moorden.