Christenen worden steeds vaker en in steeds meer landen vervolgd. Hoewel we veel klachten horen van moslims die klagen dat zij zogenaamd 'vervolgd' worden in allerlei landen (en dan met name in het westen maar men gebukt zou gaan onder 'islamofobie'), blijken het christenen te zijn
die wérkelijk in de problemen zitten.De druk op christenen in de wereld neemt toe. Gelovigen hebben steeds vaker te maken met vervolging. Niet alleen in traditioneel vijandige gebieden zoals het Midden-Oosten verslechtert de situatie zienderogen, maar ook in Azië, Afrika en Latijns-Amerika is er duidelijk een verslechtering te zien. Dat stelt de organisatie Open Doors in de woensdag gepubliceerde Ranglijst Christenvervolging 2015.
"Iedereen is zich wel bewust van de gebeurtenissen in Irak en Syrië," aldus directeur Ruud Kraan. "Maar helaas is het veel minder bekend dat de situatie in
Afrika net zo snel verslechterd. De gebeurtenissen in het
Midden-Oosten lijken als voorbeeld te fungeren voor groepen in Nigeria, Kenia en omringende landen. De mate van vervolging in Somalië begint die van
Noord-Korea te benaderen, het land dat de Ranglijst
Christenvervolging al sinds 2003 aanvoert."
Moslimextremisten gaan met name los in Afrika. Een significant deel van dat continent is christelijk, maar dat betekent niet dat christenen ongestoord hun geloof kunnen belijden.
Het tegendeel is zelfs waar. In landen als Nigeria, Kenia en Somalië laten islamitische groeperingen zich inspireren door ISIS, waarna ze christenen massaal onderdrukken en wegjagen (of erger).
Open Doors: "De onrust in veel Afrikaanse landen is breder: de afstand tussen verschillende geloofsgroepen neemt op dit moment snel toe."
Zoals Herman Meijer vorig jaar al
op deze plek schreef is het meest verontrustende hieraan dat de Nederlandse overheid
niets doet om christenen elders te helpen. Frans Timmermans keek
met de handen in de zakken toe toen hij nog minister was, zijn opvolger Bert Koenders doet precies hetzelfde.
Het is een grove schande dat het westen nog steeds niets doet om christenen in andere delen van de te helpen, zeker aangezien Amerika en Europa nog altijd erg machtig, rijk en invloedrijk zijn. Aangezien Nederland 'de mensenrechten' tot uitgangspunt heeft gemaakt van zijn buitenlands beleid is het aan het kabinet om internationaal de leiding op zich te nemen en actie te eisen van bondgenoten.