En de school neemt het op voor de leerlingen, niet voor de slachtoffers. Typisch, niet?
Theo Baaiman, die gisteren in gesprek ging met de Marokkaanse basisschooltokkies die zich misdroegen tijdens de uitvaart van zijn schoonmoeder, heeft vandaag twee dreigmails ontvangen.
In de mails wordt Baaiman medegedeeld dat hij beter zijn mond maar kan houden. Of anders.
Daarnaast zegt Baaiman gisteren alles behalve respectvol behandeld te zijn door een lerares aan de school in kwestie. "Toen ik bij de school aankwam, werd ik vrij fanatiek aangesproken door één van de docenten", zegt hij tegen RTV Utrecht.
"Ik heb eerlijk gezegd dat er geen gesprek komt op deze manier. Ik vond de ontvangst erg vervelend", aldus Baaiman.
De docente was kwaad omdat Baaiman de publiciteit had opgezocht. Let wel, blijkbaar kon het haar niets schelen dat haar leerlingen zich zo ontzettend misdroegen.
Geen wonder dat Marokkaanse kinderen zich keer op keer misdragen.
Volgens de school is het gesprek tussen Baaiman en leerlingen van groep 7 overigens buitengewoon goed verlopen. Ja, het probleem zou helemaal uit de wereld geholpen zijn. Ziet u, de het waren niet de leerlingen van groep 7 die begonnen te jouwen en de middelvinger opstaken, maar een ander groepje leerlingen, wienst identiteit voorlopig onbekend is.
In een persbericht beweert de school dat 'de nabestaanden', wat inhoudt de heer Baaiman, dit begrijpen en het verder allemaal prima vinden. Directeur Teade Walma: "Het gesprek vanochtend tussen de kinderen en de nabestaanden was open en hartelijk".
Leuk, natuurlijk. Helaas is er alleen niets van waar. Baaiman zegt namelijk dat de leerlingen liegen. "Ze hebben wel staan juichen toen we langsreden, maar nu beschermen ze elkaar".
Daar moet aan toegevoegd worden dat niet alleen de leerlingen elkaar beschermen, maar dat de school precies hetzelfde doet. In plaats van dat deze Maroctokkies verantwoordelijk gehouden worden voor hun daden en rekenschap moeten afleggen wordt alles met de mantel der liefde bedekt, terwijl Baaiman blijkbaar kan rekenen op dreigmails en op woedende reacties van docenten.
Ah, de wonderlijke wereld van de politiekecorrectheid en het multiculturalisme. Mooi he?