Thierry Baudet: "Het land dat we hadden zijn we kwijtgeraakt"

Geen categorie02 nov 2017, 8:00

"Wanneer we ons even niet blindstaren op de korte termijn... dan kun je niet ontsnappen aan een diep, beklemmend gevoel van verval."

Bij het debat over de Regeringsverklaring heeft Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet een geweldige en vooral ook bijzonder conservatieve toespraak gehouden. Zoiets zien en hoor we bijna nooit in Nederland, wat het des te opmerkelijker maakt dat Baudet -- als politieke jongeling nog wel -- dit verhaal hield.

"Wanneer we ons even niet blindstaren op de korte termijn," begon Baudet zijn relaas, "[...] dan kun je niet ontsnappen aan een diep, beklemmend gevoel van verval. Onze ethische, esthetische en politieke kracht is aan een extreem aftakelingsproces ten prooi gevallen." Hij ging verder:

"Het land dat we hadden, de cultuur die we hadden, onze nationale trots maar ook de veiligheid op straat, de goede scholen, de gemoedelijkheid en de onschuld, onze democratie, we zijn het kwijtgeraakt."

"Twee verdieners met kinderen kunnen nog maar nauwelijks rondkomen," begint Baudet zijn opsomming van onze nationale problemen, "om nog maar te zwijgen over eenverdieners met kinderen. Regelgeving uit Brussel drukt het MKB weg en zzp'ers wordt het werken onmogelijk gemaakt. Wie eindexamen doet kan vaak nog altijd maar nauwelijks spellen en rekenen iets vertellen over de vaderlandse geschiedenis. Tweederde van de aangiftes wordt door de politie en OM direct terzijde geschoven en het oplossingspercentage van misdrijven is schrikbarend laag. De ouderenzorg is in een vrije val gekomen en de zorgpremies vliegen omhoog."

En ja, dan is er de "massa-immigratie" nog én het Grote Europese Probleem. "Waar is onze vrijheid gebleven," vroeg Baudet de Kamer dan ook. Gelukkig was het een retorische vraag want zijn collega-Kamerleden zijn natuurlijk totaal niet van plan om daar over na te denken.

"Slechts één keer werd in de moderne Europese geschiedenis het referendum, nadat het was ingevoerd, weer afgeschaft. Namelijk in de [communistische] DDR -- omdat het communistische Politbureau bang was voor de mening van het volk," aldus Baudet. Binnenkort wordt Nederland dus toegevoegd aan dat korte lijstje, want het partijkartel wil af van het raadgevend referendum.

"Een Nineteen Eight-Four-gevoel bekruipt je. George Orwell beschikte over voorspellende gaven. En inderdaad als de Sleepwet er straks door wordt gedrukt worden we binnenkort ook nog allemaal door de overheid afgeluisterd en bespioneerd."

In zijn toespraak stond "het enorme verval van onze beschaving" centraal, aldus Baudet zelf. "Ons land wordt in de uitverkoop gedaan," en hij greep deze toespraak aan om daar aandacht voor te vragen én met mogelijke oplossingen te komen -- oplossingen die, helaas, onmiddellijk in de prullenbak gegooid worden door het partijkartel.

Die ondergang van de Nederlandse -- en eigenlijk gewoon van de Westerse -- beschaving vindt ontegenzeggelijk plaats. Maar toch is er een gevaar. Zoals Baudet terecht uitlegde vindt dit proces namelijk wel zo langzaam plaats dat het nog niet voor "paniek" zorgt, en dus ook niet voor grootschalige protesten van burgers. We zijn als de kikker die langzaam gekookt wordt in water, niet als de kikker die opeens in een hete pan gegooid wordt en onmiddellijk, als instinctieve reactie, eruit springt.

"Dit kabinet mist in elk opzicht de kracht om de Europese renaissance teweeg te brengen die nodig is."

"Zware tijden wachten ons," ging Baudet verder. "Na de langste formatie in de geschiedenis zien we vier vermoeide partijen die onvoldoende eendracht en stamina hebben om de storm die ons wacht aan te kunnen."

Gelukkig is er ook goed nieuws, aldus Baudet:

"Vermoedelijk zal dit kabinet [...] niet erg lang standhouden."

We kunnen het alleen maar hopen, maar als we de afgelopen vier jaar iets geleerd hebben van de Nachtmerriecoalitie tussen PvdA en VVD dan is het dat het partijkartel héél lang zaken met elkaar kan doen als de betrokken partijen dat echt willen. Zéker als ze doodsbang zijn voor de mening van de kiezer.

Anders dan die partijen van het partijkartel heeft Forum voor Democratie wél ideeën. "De vitaliteit van onze natie is ongebroken," zei Baudet daar gisteren over. "Elk genezingsproces begint met het stellen van de juiste diagnose." FVD is daar helder over. "Al deze problemen worden veroorzaakt doordat [...] ons politieke systeem aan het einde van zijn levenscyclus is gekomen."

De elite kan het niet meer. Daarom wil FVD dat het bindend referendum wordt ingevoerd. En Baudet was nog niet klaar. Ook wil hij dat er iets gedaan wordt aan de massa-immigratie. "Forum voor Democratie wil zo snel mogelijk het Australische immigratiemodel invoeren," aldus Baudet. "Nederland neemt alleen nog migranten op die iets kunnen toevoegen aan onze samenleving. We willen mensen die iets komen bréngen, niet mensen die alleen iets komen hálen." Ook wil Baudet islamitische scholen en moskeeën "dwingen" om de Nederlandse waarden te onderschrijven en te verdedigen.

Wat het onderwijs betreft wil Baudet kijken naar landen als Finland. De kwaliteit van het onderwijs moet omhoog. "Van docenten die niet presteren nemen we afscheid." En in de zorg moeten de kosten omlaag worden gebracht door krachtdadig ingrijpen van de politiek waarbij concrete "besparingsdoelen" gesteld moeten worden. Als zorgbestuurders die doelen niet halen moeten ze eruit worden gegooid. "Zo moeilijk is het allemaal niet. Concrete doelen stellen en mensen daarop afrekenen dan kunnen de zorgpremies omlaag in plaats van te stijgen met 300 euro."

Maar ja:

"Alle voorstellen die ik zojuist heb genoemd druisen lijnrecht in tegen de cultuur die in de Nederlandse politiek gegroeid is, waarin problemen worden gevangen in commissies, in overlegcircuits, projectgroepen, evaluaties en ander gepolder. En waarin loyaliteit aan de partij belangrijker is dan kwaliteit."

Met andere woorden, FVD heeft genoeg goede ideeën én is niet te beroerd om problemen te benoemen, maar daar zal pas iets mee gedaan worden in de politiek als de macht van het partijkartel nou eindelijk eens doorbroken wordt.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten