1. Home
  2. Nederland eist onmiddellijke vrijlating Joran van der Sloot

Nederland eist onmiddellijke vrijlating Joran van der Sloot

Geen categorie12 aug 2013, 20:30
Deze kop is gelukkig niet waar. Abbas eist iets vergelijkbaars echter wel van Israël. Men moet moordenaars en terroristen vrijlaten om vredesbesprekingen met de Palestijnen mogelijk te maken.
In Israël is grote ophef ontstaan over de vrijlating van meer dan 100 gevangenen. De komende maanden komen de gevangenen in fasen vrij. De vrijlating van de gevangenen was één van de eisen van de Palestijnse president om de vredesbesprekingen mogelijk te maken. Premier Netanyahu heeft die eis ingewilligd. Door de Palestijnen worden de gevangenen gezien als helden. Helden die een spoor van vernieling en bloed in het vijandelijke land hebben achtergelaten en nu terugkomen. Wat een overwinning!
Veel Joden zien de gevangenen, die op het punt staan vrijgelaten te worden, echter als terroristen en moordenaars. Mensen die nooit van hun leven vrijgelaten mogen worden. Het doet zeer dat moordenaars vrij komen en in de Palestijnse gebieden van hun heldenstatus gaan genieten. Het doet pijn dat omgekomen relaties nooit terugkeren.
Obama
Ondanks dat en ondanks de ophef, kiest Netanyahu toch voor de vrijlating. Waarom? Om niet weer de zwarte piet toegespeeld te krijgen voor de mislukking van de besprekingen? Om een wit voetje te halen bij Obama en de Verenigde Staten? Is hij onder druk gezet door de president van de VS? Obama heeft een buitenlands succes immers hard nodig. Die Nobelprijs voor de Vrede vraagt om successen.
Wat bezielt de Palestijnse president Abbas aan de andere kant om de vrijlating te eisen? 104 gevangenen, van wie velen bloed aan hun handen hebben, dat is de gevoelens van je vredespartner schofferen, anders kan ik het niet zien. Ik bedoel, onze banden met Peru verbeteren niet als premier Rutte eist dat Joran van der Sloot vrijkomt. Of hoe zou u zich voelen als Marokko wil dat Nederland Mohammed B. vrijlaat? Laat staan als een land 104 van die malloten los wil kweken.
De Palestijnen leggen een dergelijke eis echter rustig op tafel. En eigenlijk kijkt niemand er van op. Terwijl u waarschijnlijk wel opkeek van de kop boven dit artikel. 
Judenfrei
President Abbas doet er sowieso weinig aan om deze vredesbesprekingen te laten slagen. Precies twee weken geleden deed hij de volgende uitspraken tijdens een verblijf in Egypte.

“In een uiteindelijke oplossing, willen wij geen enkele Israëliër – soldaat of burger – nog op ons grondgebied zien,” zei Abbas in een persmededeling tegenover Egyptische journalisten. “Wij gaan wel akkoord met een internationale, multinationale aanwezigheid zoals in de Sinaï,” waarbij hij verwees naar de vredestroepen van de Verenigde Naties in het gebied.

Op het grondgebied waar nu veel Joden leven, wil Abbas een stukje 'Judenfrei' land creëren. Dergelijke uitspraken maken in Israël veel los. Op deze manier legt Abbas een aantal hele grote bommen onder de vredesbesprekingen. Joden niet gewenst, wat een minachting en venijn spreekt er uit die woorden. Onze media hoor je er echter (nauwelijks) over. 
Die zijn druk met de voorgenomen uitbreiding van de nederzettingen door Israël. 
U kunt mij ook volgen op twitter onder de naam @MeijerHerman
 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten