Hypocriete D66'er Kees Verhoeven 'maakt zich druk om privacy'

Geen categorie06 feb 2019, 15:00
Tweede Kamerlid Kees Verhoeven van wijlen Democraten '66 maakt zich ernstig zorgen om uw privacy. Nou ja ernstig, eigenlijk niet, maar hij heeft weer een reden gevonden om te haten op Facebook, Google en andere techbedrijven. U weet wel, die bedrijven die dankzij hun harde werk producten en diensten aanbieden die ons leven leuker en makkelijker maken.
Terwijl de straten van onze steden volhangen met camera's, terwijl de overheid alles over u wilt weten maakt Kees Verhoeven (D66) er een probleem van dat Facebook iets van ons weet. Eigenlijk niet, maar hij doet gewoon alsof natuurlijk. Het bekt zo lekker: 'omwille van uw privacy pakken we Google aan'. Om te rechtvaardigen dat de Europese Unie gaat ingrijpen op hoe deze bedrijven opereren wordt het aloude concept van privacy dan maar weer van stal gehaald. En 'monopolie'-argumenten ook nog eens.
Maar in tegenstelling tot de bedrijven waarover hij zich zo negatief uitlaat, bieden zij wel meerwaarde. Dat kan van zijn partij D66 niet worden gezegd.
Zo is de D66-app op Google Play slechts enkele duizenden keren gedownload. Tot zover de waardevolle toevoeging van de partij aan de digitale wereld. Maar ze heeft wel een grote mond en eist dat het allemaal anders moet! Vergeet niet. U hoeft geen Facebook te gebruiken, u kunt uzelf tegen Facebook beschermen en Facebook verstuurt nooit blauwe enveloppe. Nee, techbedrijven als Google en Facebook bieden tenminste waarde voor hun gebruikers.
Denk aan de Google producten die u gratis kunt gebruiken: opslagruimte voor foto's, documenten en nog veel meer. Wat biedt de website van D66 ons? Helemaal niets. Behalve foto's van half mislukte volksvertegenwoordigers die overal wel wat van vinden. Oh ja, en natuurlijk de democratische vernieuwing in de vorm van het afschaffen van het referendum. Wat fijn! En het zijn juist dit soort nutteloze figuren, die blijkbaar jaloers zijn op succes.
Met angstbeelden inzake privacy proberen deze lieden te rechtvaardigen dat ze ingrijpen in de digitale wereld. Om hun politieke belangen te dienen. Niets meer, niets minder. Het is geheel in lijn met de hetze die vanuit de Europese Unie wordt georganiseerd tegen de techbedrijven, dit omdat deze bedrijven een risico vormen qua politieke beïnvloeding. De communicatie en interactie tussen burgers en andere entiteiten moet blijkbaar zoveel mogelijk worden beperkt of gehinderd.
Facebook en andere bedrijven moeten bijvoorbeeld iedere maand rapportjes opleveren voor Brussel in hun strijd tegen 'nepnieuws' (lees: alles wat de Censuurapparatchik van Brussel niet welgevallig is). Zo lang een partij als D66 geen woord rept over de privacyschendingen vanuit statelijke actoren, vertrouw ik hen het concept privacy niet toe. Het is niet meer dan retoriek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten