Het gaat Geert Wilders behoorlijk voor de wind. Niet alleen leidt hij nog altijd steevast in alle peilingen, maar er zijn ook steeds meer Nederlanders die er publiekelijk voor willen uitkomen dat ze Wilders' partij steunen.
Hoe? Door zelfs plaats te willen nemen in de Tweede Kamer voor de partij:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/681811685095641088
Dat was twee dagen geleden. In de tussenliggende periode zijn er ongetwijfeld veel meer sollicitaties bijgekomen.
Hoewel andere partijen altijd op flink wat kandidaten kunnen rekenen gold dat tot nu toe niet voor de PVV. Te veel mensen waren namelijk bang dat hun actieve betrokkenheid bij die partij hun carrierekansen buiten de politiek negatief zouden beïnvloeden. En dus hielden veel mensen hun steun voor Wilders en co enigszins verborgen.
Het is niet al te lastig om te begrijpen waardoor dit veranderd is: het immigratieprobleem. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) blijkt namelijk dat maar liefst 30 procent van de mensen zich ernstig zorgen maakt over immigratie en integratie -- of eigenlijk: het gebrek aan het laatste. In hun ogen is dit het grootste probleem in ons land. Aan het begin van dit jaar (2015) vond slechts 15 procent dat.
Met andere woorden, Nederland begint steeds meer wakker te worden en te beseffen dat we niet onbeperkte aantallen islamitische immigranten uit het Midden-Oosten kunnen opnemen zonder dat dit onze cultuur (en zelfs onze financiën) helemaal op zijn kop zet. Geen wonder dus dat steeds meer kiezers ervoor kiezen om actief te worden voor de PVV, de partij die als enige écht de reputatie van strengheid met betrekking tot immigratie en integratie heeft. De VVD deelt het standpunt van de PVV in dat opzicht normaal gesproken tot op zekere hoogte tijdens verkiezingstijd, maar als de verkiezingen er eenmaal opzitten gedraagt de partij zich maar al te vaak als een echte politiekcorrecte club van multiculturele wensdenkers.