De goedlachse Derk Jan Eppink is sinds mei een verkozen Europarlementariër namens Forum voor Democratie. Behalve zijn werkzaamheden in Brussel houdt hij zich ook bezig met het culturele debat op Twitter. Volgens Eppink zou het benoemen van de relatie tussen de huidige woningnood en de massa-immigratie een 'taboe' zijn. En inderdaad: bij links doet men er alles aan om die overduidelijke relatie te verbloemen. Bouwbedrijven natuurlijk ook.
Inderdaad juist. De relatie immigratie en woningtekort is taboe. https://t.co/MrRC7v7QLL
— Derk Jan Eppink (@djeppink) August 31, 2019
Dat er een relatie moet bestaan tussen de omvang van de populatie en het aantal beschikbare woningen is evident. De relatie is zelfs zo logisch dat het verklaren ervan als paternalistisch zou kunnen worden gezien, dus laten we het op DDS hierbij. Afijn, wanneer er meer mensen op zoek zijn naar een woning terwijl de woningvoorraad minder snel stijgt dan de vraag dan dreigen tekorten. Nogal wiedes natuurlijk.
Maar op links mag je niet zeggen 'ook door migratie is de woningnood extra ernstig', nee dat is namelijk verboten en een dogwhistle voor heimelijk racisme. Ondertussen neemt de woningnood toe en gonst het van de geruchten in Den Haag dat de Rijksoverheid voor miljarden gaat investeren in infrastructuurprojecten in de Randstad. Allemaal om de druk op de infrastructuur, die ook voornamelijk is ontstaan door migratie, op te heffen.
Leuk voor een aantal infra-bedrijven of bouwbedrijven, maar het gaat wel weer miljarden kosten. Die mogen alle Nederlanders betalen zodat honderdduizenden migranten in nieuwe treinen kunnen rijden alvorens ook maar één euro belasting te hebben betaald. Ook degenen die nooit in de Randstad komen betalen natuurlijk mee via de belastingen die ten goede komen aan de Rijksbegroting.
En het is maar de vraag hoe nuttig de uitbreidingen van de infrastructuur zal zijn. Zeker gezien de al matige luchtkwaliteit in de grote steden. Als men de migratie niet beteugeld en de bevolking met 800.000 personen per jaar blijf groeien dan is elke verbetering van de infrastructuur slechts een tijdelijke oplossing. Immers zijn migratiegolven erg onvoorspelbaar in omvang waardoor het zeer lastig plannen is hoeveel capaciteit de infrastructuur over tien jaar moet kunnen leveren.