Tuurlijk.
Peter van Gool is D66-raadslid in Tilburg. In een column voor de Volkskrant toont hij op magistrale wijze aan waarom zijn partij alles behalve liberaal is:
Een gemeentebestuur heeft als taak voor zijn burgers te zorgen op gebieden als participatie, integratie en sociale activering. Een betaald voetbal-organisatie kan hierin een substantiële bijdrage leveren. In Tilburg weet ik dat er erg veel vrijwilligers - waaronder ook een aanzienlijke groep mensen met een handicap - actief zijn voor hun club. Die groep vindt niet zo snel een andere baan in deze economisch moeilijke tijd. Ook blijkt in Tilburg dat de voetbalclub een ontmoetingsplek is voor mensen uit alle lagen van de bevolking. Saamhorigheid ontstaat er als vanzelf.
En dus moet je zo'n organisatie steunen met publieke gelden. Volstrekt logisch, nietwaar? Voetbalclubs zorgen voor saamhorigheid en stellen mensen in staat om te genieten van een dagje uit. Het hoort bij de Nederlandse cultuur... en dus moeten voetbalploegen op belastinggeld kunnen rekenen als ze in de problemen zitten.
Vraagje voor de heer Van Gool: geldt dat dan niet voor vrijwel iedere organisatie / sportclub / bedrijf? Waar trek je de grens dan precies? In welke situatie moet je wel ingrijpen en in welke niet?
Als je meegaat in de redenering van Van Gool, wat is de grens dan? Waar houdt het op?