Een ruige start is een understatement voor de start die Ongehoord Neder-land (ON) nu ondergaat. In theorie is een conservatieve omroep zeer inte-ressant voor Nederland en de NPO, maar in de praktijk laat het weer zien hoeveel moeite rechts heeft met onder andere organisatorische zaken. Van een individu op Radio 1 laten propageren dat holocaustontkenners recht hebben op een podium tot een alt-right figuur (lees: Joost Niemöller) de omroep laten starten. Is dit gedoemd te mislukken? En als het mislukt, moet rechts Nederland dat dan als een verlies beschouwen?
“Bij zwarten is er meer werkeloosheid, meer criminaliteit, minder gezinsstruc-tuur, minder armoede. En er zijn nu wel gelijke rechten. Zijn zwarten dan toch anders van karakter, en gaat dit dus verder dan de huidskleur?”
“Criminelen zijn crimineel omdat ze een laag IQ hebben. En zwarten hebben ge-middeld een laag IQ. Ze hebben trouwens wel meer testosteron dan blanken, en zéker meer dan Aziaten. Vandaar dat verkrachtingen onder zwarten ook vaker voorkomen.”
Dit zijn zomaar 2 uitspraken van Nederlands meest bekende alt-right figuur, Joost Niemöller. En juist deze man, een rassentheorieaanhanger, willen wij rechts Nederland laten vertegenwoordigen op de publieke omroep. Het is zeer betreurenswaardig, want veruit het grootste deel van de Nederlanders aan de rechterkant van het politieke spectrum gelooft niet in rechtsextre-misme en volksnationalisme, maar in een kleine, efficiënte overheid die de Nederlandse cultuur moet waarborgen middels een eerlijk en effectief Australisch immigratiesysteem.
Ik verwacht daarom dus ook dat partijen die dit initiatief willen steunen uit-eindelijk alleen maar verliezen incasseren. Zeker gezien de zeer onhandige uitspraken van Van der Heyden betreffende de mogelijkheid om Holocaust-ontkenners een podium te geven.
Ook helpt het gegeven dat de omroep een amateuristisch formulier heeft op-gesteld om lidmaatschap te bevestigen niet. Het Commissariaat van de Me-dia zal deze wijze van lidmaatschap bevestiging dan ook ongetwijfeld linea recta de prullenbak ingooien. Het project is nu al, 2 weken na oprichting, ge-doemd te mislukken.
Zelf betreur ik de hoogstwaarschijnlijke mislukking van de omroep niet. Het biedt slechts een podium voor dubieuze types die de holocaust in twijfel trekken en die de bepaalde bevolkingsgroepen keer op keer, ongeacht de si-tuatie en het tijdstip, bepaalde zaken verwijten. Als we dan überhaupt een publieke omroep nodig hebben, stel ik voor om het budget van WNL min-stens te vervijfvoudigen om zo een goede weerspiegeling van de Nederlandse samenleving proberen te realiseren.