1. Home
  2. Anonymous niet zo anoniem meer

Anonymous niet zo anoniem meer

Geen categorie20 jul 2011, 14:00
De hackers van anonymous mogen zich dan wel achter aliassen verschuilen, maar de Amerikaanse, Britse en Nederlandse politie zijn er toch in geslaagd een flink aantal op te sporen en... jawel!... te arresteren. 
Ja, dat leest u goed: leden van anonymous zijn opgepakt. En dan hebben we het niet over 'een paar' leden, maar over zestien
De hackers worden ervan verdacht de website van de onderneming PayPal in december te hebben aangevallen. U kunt zich ongetwijfeld nog herinneren dat PayPal weigerde zaken te doen met WikiLeaks, omdat Assange en zijn radicaallinkse kornuiten buitengewoon gevaarlijk bezig waren. 
Anonymous kon dat niet waarderen en besloot ieder bedrijf dat niet voldeed aan de eisen van Assange aan te vallen. Dat zou ze leren, was de gedachte erachter.
Nou, dat valt te bezien. De autoriteiten hebben tegenwoordig namelijk ook buitengewoon kundige hackers in dienst, die behoorlijk goed zijn in het opsporen van cybercriminelen. Het resultaat liegt er niet om:

De aanhoudingen in Washington en tien Amerikaanse staten zijn volgens de FBI gedaan in samenwerking met de Britse en Nederlandse politie. De Nederlandse politie heeft in deze zaak vier verdachten aangehouden, de Britse een, aldus een gezamenlijke verklaring van de FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

In de VS worden 14 verdachten ervan beschuldigd tussen 6 en 10 december vorig jaar opzettelijk schade te hebben willen veroorzaken bij PayPal met wat ze zelf betitelden als 'Operation Avenge Assange'. De twee overige arrestanten in de VS zijn voor soortgelijke vergrijpen opgepakt. Justitie in de VS beklemtoonde dat de aanhoudingen tijdens een nog steeds lopend onderzoek zijn verricht.

Die Anonymous-leden zijn wat mij betreft zo ongeveer het ergste van het ergste - op het Internet, tenminste. Ze berokkenen bedrijven echt ongelooflijk veel schade. Veel mensen doen wat lacherig over hacken, maar ik kan je verzekeren dat het alles behalve vermakelijk is als jij of je bedrijfswebsite aangevallen worden. Dan vergaat het lachen / lacherig doen je héél snel.
Prima dus: opsluiten die handel en een paar jaar niet meer vrijlaten. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten