Wie over 9/11 begint wordt al snel in de hoek van conspiracy theorist gedrukt. De universiteit van Alaska deed echter uitgebreid onderzoek naar het instorten van WTC 7, het enige gebouw dat instortte zonder dat het door een vliegtuig was geraakt. Iedereen weet nog goed hoe 11 september 2001 verliep. De meeste mensen zetten de tv aan toen een vliegtuig de eerste toren al had geraakt. Live beelden, afgewisseld met het moment van de ramp stonden op repeat. Na een kwartier zag men op de live beelden het tweede vliegtuig aankomen en veranderde de wereld voor altijd. Zo'n anderhalf tot twee uur later stortten de torens in en zeven uur later zakte ook WTC-gebouw 7 in elkaar, ondanks het feit dat dit gebouw niet geraakt was door een vliegtuig.
'Ja, maar het stond wel in brand.' zeiden mensen dan. Dat klopt, maar het was ook een gebouw met een stalen frame én was voornamelijk in één hoek heftig (en op enkele etages) aan het branden, door gevallen puin van de torens. Als het dan in elkaar zou storten, had het dat nooit op de manier gedaan zoals in werkelijkheid is gebeurd. Wie ooit wel eens een controlled demolition heeft gezien, het gecontroleerd opblazen van een gebouw, weet hoe dat eruitziet. Er wordt dan met zorgvuldig geplaatste explosieven gezorgd voor een explosie die ervoor zorgt dat het gebouw in elkaar klapt in plaats van uit elkaar spat. Wel zo veilig. Dat is echter óók wat bij WTC 7 te zien was.
Het officiële verhaal is dat WTC 7 door brand, dat niet bedwongen kon worden, in elkaar is gestort. Het onderzoek van de universiteit van Alaska weerspreekt deze conclusie en zijn heel duidelijk: WTC 7 is
niet door vuur in elkaar gestort. Zij geven ook een tweede conclusie:
“The secondary conclusion of our study is that the collapse of WTC 7 was a global failure involving the near-simultaneous failure of every column in the building.”
WTC 7 zou in elkaar zijn gestort door het falen van álle kolommen van het gebouw op een bijna gelijktijdige wijze. Wie de beelden bekijkt van WTC 7 ongeveer een half uur voor het in elkaar stortte, kan zien hoe er op diverse plekken en op verschillende etages brand woedde. Hoe het dan mogelijk is dat álle kolommen op praktisch gelijktijdige wijze in elkaar stortten, mag Joost weten.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=XW7CACDE-oU[/embed]