''Miljoenennota getransformeerd door Tweede Kamer tot schadelijke last voor ondernemend Nederland!''

Economie22 sep 2023, 12:00
De politiek, vooral in deze chaotische tijden, heeft wederom een blunder van jewelste begaan. Onder leiding van GroenLinks-PvdA en ChristenUnie heeft de Tweede Kamer besloten om een fors prijskaartje van bijna €4 miljard te hangen aan de Miljoenennota, waarbij – en houd je vast – vooral bedrijven, banken en beleggers de dupe zullen zijn. Dat is de klaagzang van VNO-NCW als wij het FD moeten geloven.
Terwijl menig Nederlander en ondernemer worstelt met de nasleep van de pandemie, lijken sommige politieke partijen geobsedeerd te zijn met het idee van het schudden van de financiële boom. Een hoger minimumloon en bevriezing van de brandstofaccijnzen klinken wellicht sympathiek, maar de vraag blijft wie uiteindelijk de rekening betaalt. En zoals het nu lijkt, zijn dat vooral de pijlers van onze economie: het bedrijfsleven vindt VNO-OCW.
Het is haast verbijsterend dat dit gebeurt in een periode waarin stabiliteit en vertrouwen cruciaal zijn voor economisch herstel. Het lijkt alsof de Tweede Kamer, in een poging om kortstondige politieke punten te scoren, compleet voorbijgaat aan de langetermijngevolgen van dergelijke roekeloze financiële manoeuvres.
VNO-NCW, de spreekbuis van vele ondernemers, slaat de spijker op zijn kop door de aangekondigde lastenverzwaringen 'levensgevaarlijk' te noemen. Ook de waarschuwing van de Nederlandse Vereniging van Banken, dat de Kamer 'met vuur speelt', mag niet onopgemerkt blijven. De boodschap is duidelijk: de beleidsmakers in Den Haag riskeren de stabiliteit van onze economie.
Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons land zijn. We gaan er daarom scherp in, met gestrekt been. Maar daar hebben we JOUW hulp bij nodig. Het kartel beschadigt ons op alle mogelijke manieren. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze campagne er hard in te gaan!
Het is beschamend dat terwijl het demissionaire kabinet alle moties ontraadt, de Tweede Kamer, in een schijnbaar impulsieve bui, besluit om deze financiële chaos te veroorzaken. En, zoals het kabinet terecht opmerkte, lijken deze besluiten te passen in de recente trend van onvoldoende financiële onderbouwing in veel verkiezingsprogramma's.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten