Tesla CEO Elon Musk gaat er alles aan doen om Twitter over te nemen. De Raad van Bestuur van de website heeft een zogenaamde gifpil genomen om die overname te voorkomen, maar plan B treedt nu in werking. Volgens ingewijden is hij bereid 15 miljard dollar van zijn eigen geld erin te stoppen en komt hij binnen 10 dagen met een bod. Musk kocht eerder 9,1% van alle Twitter-aandelen. Daarmee was hij in één klap de grootste aandeelhouder van het bedrijf. Daarna bracht hij een bod uit op de overige aandelen:
hij was bereid $54.20 per aandeel te betalen, wat significant meer is dan de daadwerkelijke waarde.
De Raad van Bestuur van Twitter zag die vijandelijke overname echter niet zitten en besloot een gifpil te nemen. Die komt er kort gezegd op neer dat ze, indien nodig, razendsnel meer aandelen kunnen aanmaken en die dan voor bijna niets kunnen laten kopen door henzelf/bondgenoten. Daarmee wordt de waarde van Twitter natuurlijk ondermijnd... wat dan ook voor flink wat kritiek heeft gezorgd van normale aandeelhouders.
Musk zet plan B in werking
Nu de Raad van Bestuur het hard speelt doet Musk hetzelfde. Amerikaanse media
berichten dat hij bereid is om 15 miljard van zijn eigen cash in de overname te stoppen en dat hij binnen tien dagen tijd met een (nieuw) bod komt. Hij zou ook contact hebben met investeerdersbank Morgan Stanley om een additionele 10 miljard dollar te regelen.
Musk zal uiteindelijk de grootste aandeelhouder worden, maar zijn co-investeerders zullen ook flink wat aandelen bezitten. De co-investeerders gaan dan met hun aanbod direct naar Twitteraandeelhouders zelf, en niet meer naar de Raad van Bestuur.
Steun DDS en help ons in de lucht te blijven: doneer eenmalig of maandelijks via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem! De strijd om de toekomst van Twitter is nu dus écht losgebarsten. Een groep investeerders onder leiding van Musk gaat vrijwel zeker een aanbod doen dat je eigenlijk niet kunt afwijzen... en als Twitteraandeelhouders dat bod accepteren nemen ze het bedrijf privé, waardoor ze beter bestand zijn tegen controverses onder het mom van 'ze laten onwelgevallige meningen gedeeld worden!'