1. Home
  2. Pride Amsterdam te comercieel en niet voldoende inclusief: Amsterdam introduceert extra 'inclusieve'-week
amsterdam gay pride 2004 canal parade 009

Pride Amsterdam te comercieel en niet voldoende inclusief: Amsterdam introduceert extra 'inclusieve'-week

Cultuur21 jul 2023, 14:00
De jaarlijkse Pride in Amsterdam, die dit jaar onder de nieuwe naam Queer & Pride plaatsvindt, gaat op de schop. In een streven naar inclusiviteit en het verminderen van commercialisering, hebben twee verschillende partijen besloten om twee afzonderlijke weken te organiseren voor het lhbtiq+-evenement.
De beslissing om het evenement te vernieuwen kwam voort uit kritiek van een deel van de regenbooggemeenschap. Mensen riepen op tot meer vertegenwoordiging en betrokkenheid van alle lhbtiq+-leden, en een minder commerciële benadering van de roemruchte botenparade. Als reactie op deze geluiden kwam de gemeente, uiteraard, met een nieuw beleid, waaronder vroegere eindtijden voor straatfeesten en een bescheidener en minder commerciële botenparade. Zo werden alle Wokies weer enigszins gerustgesteld.
Na uitvoerige discussies over de organisatie van het evenement, waarbij meningsverschillen over de aanpak en verantwoordelijkheden opdoken, werd besloten om dit jaar twee afzonderlijke weken te organiseren, elk onder de verantwoordelijkheid van verschillende organisaties. De nieuwe organisatie "Queer Amsterdam" neemt de eerste week voor haar rekening, gericht op het bevorderen van gelijkwaardigheid en het bestrijden van kansenongelijkheid. De week begint met een Pride Walk en omvat sportieve activiteiten, queer filmavonden, conferenties en feesten. Naomie Pieter, voorzitter van Queer Amsterdam, benadrukt dat Queer & Pride bijdraagt aan een inclusiever Amsterdam, waar iedereen zichzelf kan zijn.
De tweede week, onder de verantwoordelijkheid van Stichting Pride Amsterdam en de Stichting Andreas Cultuurfonds, is een viering van emancipatie, cultuur en debat, met als thema #YouAreIncluded. De week culmineert in de Canal Parade op 5 augustus, gevolgd door een slotfeest op de Dam op 6 augustus. De organisatie ziet dit als een kans om Amsterdam als unieke stad te presenteren, waar iedereen meetelt en gezamenlijk wordt gestreden voor een veilige toekomst.
Uit dit nieuws valt eigenlijk maar een conclusie te trekken: de ‘ouderwetse’ Gay Pride is niet inclusief genoeg meer. De voorgestelde oplossing voor dit probleem is natuurlijk weer het zoveelste briljante idee om een aparte dag, of erger nog, een hele week te organiseren voor een minderheidsdoelgroep die zich wederom buitengesloten en gekwetst voelt.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten