Gerrit Hiemstra, de profeet van het slechte weer, staat opnieuw in de belangstelling vanwege een storm die naar hem is vernoemd en die een deze dagen Nederland zal bereiken. De weerman, bekend om zijn sombere weersvoorspellingen en doemscenario's over klimaatverandering, heeft inmiddels zijn weerkaart opgerold en lijkt nu fulltime PVV-basher te zijn geworden.
Hiemstra's carrière als NOS Journaal-weerman is doordrenkt van overdreven waarschuwingen en donkere weerkaartjes. Zijn voorspellingen lijken steeds meer op angstzaaierij dan op objectieve meteorologie. Beschuldigingen van eigenbelang steken regelmatig de kop op, met beweringen dat Hiemstra het klimaatdebat gebruikt als een lucratieve bron voor lezingen over de vermeende gevaren van een veranderend klimaat.
Opvallend is de voortdurende dreiging van Hiemstra met een apocalyptische toekomst, terwijl de werkelijke temperaturen weinig afwijken van die van voorgaande jaren. Een warme zomer, ooit als aangenaam beschouwd, wordt nu door Hiemstra gepresenteerd als een teken van naderend onheil. Zijn neiging om elke weersverandering te koppelen aan klimaatverandering roept vragen op over zijn integriteit.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Nu heeft de weerman zijn eigen storm - storm Gerrit, een eerbetoon van zijn voormalige werkgever en het KNMI na zijn 25-jarige dienst. Is dit een geval van zelfverheerlijking, waarbij Hiemstra probeert zijn eigen impact te vergroten? Naast weerman is Hiemstra ook nog altijd een drukke Twitteraar waarbij de tijdlijn van de man vol staat met PVV-haat en andere treurigheid. Die man is duidelijk toe aan pensioen.
Weeronline meldt dat de wind op woensdag gedurende de dag zal toenemen, vooral aan de kust, waar het stevig kan waaien. Ook op donderdag bestaat er langs de kust kans op krachtige windstoten. Het toekennen van namen aan stormen gebeurt in Europees verband op alfabetische volgorde. Voor de meest recente storm stond de letter G op de lijst. De eerste storm van het nieuwe stormseizoen, dat op 1 september begon, kreeg de naam Agnes.