Alarmbellen rinkelen door heel Nederland: een verontrustende toename in het aantal bekeuringen voor rijden onder invloed. Maar liefst 110 bekeuringen per dag! Dit toont aan dat, ondanks het schijnbare gebrek aan alcoholcontroles, de Nederlandse wegen gevaarlijker worden door roekeloos rijgedrag schrijft het AD. Met 42.799 bekeuringen in het afgelopen jaar, een stijging van bijna een derde vergeleken met de pre-coronaperiode, rijst de vraag: waar gaat het mis in ons land? Het is niet alleen een kwestie van individuele verantwoordelijkheid; het is een teken van een groter maatschappelijk probleem.
Zuid-Holland spant de kroon met 11.282 boetes, een schokkende 26% van het totale aantal in Nederland. Noord-Holland en Noord-Brabant volgen op de hielen. Maar de echte tragedie is dat deze overtredingen levens in gevaar brengen en enorme kosten met zich meebrengen, niet alleen voor de overtreder, maar ook voor onschuldige tegenpartijen en de maatschappij als geheel.
De gevolgen voor veroorzakers van ongevallen door rijden onder invloed zijn niet mals. Naast hoge boetes en strafrechtelijke consequenties, kan het leiden tot het beëindigen van autoverzekeringen, wat weer resulteert in torenhoge premies bij gespecialiseerde verzekeraars zoals de Vereende.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren. Dit probleem vereist een onmiddellijke en harde aanpak. Het is tijd dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en intensievere controles en strengere straffen instelt. Tegelijkertijd moeten we als samenleving een cultuur van verantwoord rijgedrag bevorderen. Laten we ons land niet ten onder laten gaan aan roekeloosheid en nalatigheid.