Forum voor Democratie heeft een nieuwe aflevering online gezet van de Engelstalige serie The Movement. In deze show, gepresenteerd door Thierry Baudet, worden de belangrijkste grote culturele en historische ontwikkelingen ontmaskerd die de afgelopen decennia ons sociale en culturele leven bepaald hebben.
In de nieuwe aflevering gaat het over Woke. Wat is Woke en hoe kan het dat Woke als zieke ideologie ontstond in wat ooit het vrije, democratische en liberale Westen was? Want als je nog maar een jaar of honderd / tweehonderd teruggaat dan zie je dat de meeste elites én de gewone bevolking héél anders dachten dan wat Woke ons nu voorschrijft. In 100 jaar tijd - ongeveer - is alles op zijn kop gezet. Sterker nog, in zeventig jaar tijd, als je kijkt naar de jaren 50 van de vorige eeuw toen het wat normalere, traditionelere denken óók nog steeds echt in zwang was.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is interessant dat het eigenlijk begon met de drang naar 'radicale gelijkheid' van de communisten. Daarop ontstond een verdedigingsreactie volgens Antonio Gramsci: het fascisme. Dat fascisme moest kapot - en ook alle middenklasse waarden en ideologieën.
Er moest een "deconstructie" komen. Via het onderwijs, de media, en natuurlijk de overheid. De oude communisten begonnen daarmee. De eerste, belangrijkste en meest langdurige aanval was "de kritische theorie" (critical theory) van 'academische' communisten. Het grote doel was om alle hiërarchie en alle oude waarden te ondermijnen. De idee was dat we beter af zouden zijn zonder wat zij de bourgeoisie-cultuur noemden - en alles dat daarbij kwam kijken. Religie, familie. De marxisten onder leiding van Gramsci dachten dat het hele oude waardensysteem kapot moest als het communisme wilden slagen.
Dat is dus hoe Woke feitelijk begon. Zo'n honderd jaar geleden. Het begon via de oude communisten. Dat programma wordt nog steeds doorgezet door de intellectuele opvolgers van Gramsci en co. De Frankfurter Schule, het cultuurmarxisme begon aan een lange opmars door de instituties... en heeft de macht nu vol in handen.