Geert Wilders woest: 'In plaats van naar Suriname te vliegen moet het kabinet excuses aanbieden voor het eigen wanbeleid!'

Politiek19 dec 2022, 10:20

Het is zover: de politieke elite biedt excuses aan voor iets wat zij en wij niet hebben gedaan. Vandaag biedt het kabinet "excuses aan voor de slavernij" in Sint Maarten, Saba, St Eustatius, Aruba, Curacao, Bonaire en Suriname. Maar wat hebben de huidige generaties Nederlanders hiermee te maken? Het is een schande dat de politiek zich bezighoudt met het verre verleden in plaats van zich te richten op de problemen van nu.

Geert Wilders, leider van de PVV, heeft terecht geprotesteerd tegen deze "onzin excuses". Hij heeft geschreven op Twitter dat het kabinet beter de bus naar Groningen, Rotterdam, Helmond, Almere en Volendam had kunnen nemen "om excuses te maken voor hun eigen wanbeleid van nu!" 

Het is tijd dat ons kabinet zich richt op de belangen van het Nederlandse volk, in plaats van zich te verliezen in het verleden. Het is belachelijk dat er zoveel geld wordt uitgegeven aan deze excursie, terwijl er in eigen land nog zoveel problemen zijn die aandacht verdienen.

Het is tijd dat we een einde maken aan dit soort populistische excursies en ons richten op wat er echt toe doet: het verbeteren van de levens van het Nederlandse volk. Laten we ons geld en onze aandacht richten op zaken die er echt toe doen, in plaats van ons te verliezen in excuses maken voor het verleden. Laten we ons kabinet aanspreken op hun verantwoordelijkheid om voor ons te zorgen, in plaats van zich te verliezen in zinloze excursies.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Er zijn verschillende redenen waarom sommigen het standpunt innemen dat Nederland geen excuses zou moeten aanbieden voor de slavernij die plaatsvond in het land meer dan 160 jaar geleden. Een van de belangrijkste argumenten is dat de huidige generatie Nederlanders niet verantwoordelijk is voor de daden van hun voorgangers. Bovendien kan het aanbieden van excuses de indruk wekken dat Nederland de verantwoordelijkheid voor de slavernij probeert te ontkennen of te minimaliseren, wat kan leiden tot ontevredenheid en verdeeldheid in de samenleving.

Een ander argument is dat het aanbieden van excuses een leeg gebaar kan zijn zonder daadwerkelijke actie om de gevolgen van de slavernij te herstellen of te compenseren. Sommigen stellen dat het beter is om concrete maatregelen te nemen om de ongelijkheid en discriminatie die nog steeds bestaan als gevolg van de slavernij aan te pakken, in plaats van alleen maar excuses aan te bieden.

Ten slotte kan het aanbieden van excuses ook leiden tot een gevoel van schuld bij huidige Nederlanders die niets te maken hebben met de slavernij, wat onnodig emotioneel belastend kan zijn. In plaats van excuses te aanbieden, kan het beter zijn om de geschiedenis van slavernij in Nederland te erkennen en te leren van de fouten van het verleden om ervoor te zorgen dat zoiets nooit meer gebeurt.

Volg ons op Twitter.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten