1. Home
  2. Dartster Deta Hedman: 'Inclusiviteit of eerlijkheid in vrouwensport - Kies!'
jongen meisje slaan

Dartster Deta Hedman: 'Inclusiviteit of eerlijkheid in vrouwensport - Kies!'

sport25 jul , 15:00
Het probleem van transgenders in de sport is al langer een heet hangijzer, maar recent heeft het weer de kop opgestoken dankzij Deta Hedman, een uitgesproken voorstander van vrouwen in darts. Hedman heeft zich opnieuw uitgesproken tegen de toelating van transgenders in het damescircuit, en terecht. De krachtsverhoudingen zijn totaal uit balans en fair play is ver te zoeken. Zoals Hedman scherpzinnig opmerkt op dartnieuws.com: "Je kunt inclusiviteit of eerlijkheid in vrouwensport hebben, maar niet allebei."
Hedman, een icoon in de dartwereld, weigerde onlangs om bij het Denmark Open tegen Noa-Lynn van Leuven te spelen. Dit is geen kwestie van persoonlijke vijandigheid, maar een principiële standpunt over de integriteit van de sport. Van Leuven, een transgender, speelde onlangs mee in de Women's World Matchplay in Blackpool, waar ze in de kwartfinales verloor van Mikuru Suzuki. Dit was voor Hedman de druppel die de emmer deed overlopen, en ze maakte op sociale media duidelijk waar ze staat in deze kwestie.
Op haar sociale media schreef Hedman: "Ik heb geen problemen met transen, maar ik vind dat ze in een open sectie moeten spelen." Ze benadrukte hiermee het fundamentele probleem dat transgenders in vrouwencompetities meebrengen: een oneerlijke verdeling van krachten. Hedman plaatste een reeks foto's ter ondersteuning van haar beweringen en vroeg zich af waarom de regelmakers in IOC, WDF en DRA, overwegend mannen, de unieke problemen van vrouwen negeren.
Het gaat hier niet alleen om fysieke verschillen, maar ook om de unieke uitdagingen waarmee vrouwen worden geconfronteerd, zoals menstruatie, peri-menopauze, vleesbomen, endometriose en de bijbehorende symptomen zoals buikkrampen, hersenmist, bloedingen, hoofdpijn/migraine, en intense opvliegers. Deze factoren zijn van grote invloed op de prestaties en moeten serieus worden genomen door de regelgevers.
Het is onbegrijpelijk dat deze problemen worden genegeerd in het huidige inclusiviteitsdebat. Inclusiviteit is een nobel streven, maar niet ten koste van eerlijkheid en integriteit in de sport. Damesdarts, en vrouwensport in het algemeen, verdienen een eerlijke kans. De oplossing is simpel: een open categorie waar iedereen welkom is, ongeacht hun genderidentiteit, en een damescategorie die gereserveerd is voor biologische vrouwen. Dit zorgt voor een eerlijk speelveld en respecteert de unieke uitdagingen die vrouwen ervaren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Deta Hedman heeft het lef gehad om op te staan en haar stem te laten horen. Het is hoog tijd dat de sportwereld haar voorbeeld volgt en serieus werk maakt van eerlijke competitie. We kunnen niet blijven doen alsof de fysieke voordelen van transgenders in vrouwencompetities geen probleem zijn. Sport moet rechtvaardig en eerlijk blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten