De heksenjacht op PVV-minister Marjolein Faber bereikt nieuwe hoogten, maar gelukkig staat haar partijleider, Geert Wilders, pal achter haar. Gisteren (dinsdag 1 april 2025) maakte Wilders voor de camera's van de verzamelde pers in Den Haag korte metten met de absurde ophef over de 'lintjesaffaire'. Terwijl de linkse oppositie, de kartelmedia en zelfs een verdwaalde PVV-staatssecretaris over elkaar heen buitelen om Faber te veroordelen, brengt Wilders de discussie terug tot de feiten en noemt de buitenproportionele reacties precies wat ze zijn: krankzinnig.
Waar ging het ook alweer over? Minister Faber weigerde haar handtekening te zetten onder koninklijke onderscheidingen voor personen die, laten we eerlijk zijn, vaak onderdeel zijn van de asielindustrie – figuren die wij bij DDS liever 'asielsjaggeraars' noemen. Een principiële keuze die vanuit PVV-oogpunt volkomen begrijpelijk is. Cruciaal is echter dat Faber zich er niet tegen verzette dat premier Schoof en de minister van Binnenlandse Zaken de lintjes alsnog zouden tekenen namens het kabinet.
🔥 SCHOKKEND: Wilders slaat keihard terug in de Kamer! “Motie tegen Faber over lintjes is krankzinnig!” 😡 De oppositie maakt een rel over niets, en Bontenbal dreigt met wantrouwen. Dit is een klucht in Den Haag! Kijk nu de video en laat je horen! 👇 pic.twitter.com/A2m3IIQGsl
— Michael van der Galien (@MichaelvdGalien) April 2, 2025
Wilders legde dit gisteren nog eens haarfijn uit, en sneed daarmee door de opzettelijke mist die door critici werd gecreëerd: "Volgens mij heeft zij [Faber] gezegd dat ze achter haar besluit nog staat. Maar, even in mijn eigen woorden, zich er wel bij neerlegt dat het kabinet - de minister-president en de minister van binnenlandse zaken - een ander besluit neemt zodat het kabinet toch met één mond spreekt."
Hij herhaalde dit punt om er zeker van te zijn dat de boodschap overkwam, want de media en oppositie verdraaien feiten maar al te graag: "Ze [Faber] heeft gezegd: 'Ik sta achter mijn besluit om dat niet te tekenen, maar een nieuw feit is dat de minister president en de minister van binnenlandse zaken hebben besloten om dat wel te doen. Daar verzet ik me niet tegen. Het kabinet spreekt met één mond dus dat is ook namens mij'." Duidelijker kan het niet: Faber behoudt haar persoonlijke standpunt, maar accepteert de collectieve kabinetslijn. Einde discussie, zou je denken.
Maar nee, de linkse kerk en hun media-acolieten bleven hameren op het 'ongehoorde' gedrag van Faber. Een journaliste opperde zelfs dat een minister geen mening mag hebben over wie wel of geen lintje krijgt – een absurde bewering die de ministeriële verantwoordelijkheid volledig miskent. Wilders pareerde ook deze onzin moeiteloos, door te wijzen op de bestaande regels:
"Sterker nog," aldus Wilders, "in het besluit, ik geloof dat een collega daar ook aan memoreerde, dat over de lintjes gaat staat zelfs een artikel waarin staat dat als een minister het niet tekent, dat het dan naar de ministerraad gaat. Dus degene die de regelgeving heeft gemaakt heeft er al rekening mee gehouden dat die mogelijkheid bestaat; dat die minister niet tekent en dat het dan naar de ministerraad gaat."
Met andere woorden: het systeem voorziet expliciet in de mogelijkheid dat een minister niet tekent! Faber heeft dus niets 'fout' gedaan, ze heeft gebruik gemaakt van een bestaande procedurele mogelijkheid. De hele ophef is dus gebaseerd op onwetendheid of, waarschijnlijker, op kwade wil.
De CPN... pardon, het CDA (onder Bontenbal) en andere oppositiepartijen ruiken bloed en overwegen vandaag een motie van wantrouwen in te dienen tegen Faber. Een motie van wantrouwen vanwege een handtekening onder een lintjesbesluit! Wilders' reactie was veelzeggend en volkomen terecht: "Dat is werkelijk kranzinnig als we over het niet willen toekennen van lintjes een motie van wantrouwen indienen. Ik denk dat dat een beetje overdreven..."
Hij werd op dat moment prompt onderbroken door een typisch voorbeeld van vooringenomen 'journalistiek', ditmaal van RTL Nieuws. Deze dame probeerde Wilders in de hoek te drijven door te stellen dat de PVV toch 'voor tradities' was en lintjes een 'mooie Nederlandse traditie' zijn. Een doorzichtige poging om de discussie te verdraaien. Wilders trapte er niet in: "Daar gaat het niet om. Het gaat erom dat de minister..." maar hij werd opnieuw afgekapt: "Jawel, want uw minister tekent niet."
Op dat moment demonstreerde Wilders hoe je met zulke onbeschofte en bevooroordeelde interrupties omgaat. Hij weigerde verder te praten met de RTL-dame: "Als ik niet mag antwoorden dan gaan we naar de volgende." Hij draaide zich om en beantwoordde vragen van andere journalisten. Het RTL-kippetje reageerde verongelijkt ("Nou, waar slaat dat DIT op?!"), maar Wilders negeerde haar terecht. Een krachtig signaal: wie geen normaal gesprek wil voeren maar alleen uit is op stemmingmakerij, krijgt geen podium. Groot gelijk, Geert!
Wilders heeft op elk punt gelijk. De aanval op Faber is buiten alle proporties. Haar handelen was procedureel correct. De ophef is kunstmatig en politiek gemotiveerd. De lintjes zijn slechts een excuus, een stok die de gevestigde orde maar al te graag gebruikt om een PVV-minister mee te slaan die hen niet aanstaat. Ze willen Faber weg hebben, en dit is de stok die ze gevonden denken te hebben.
Het is te hopen dat de coalitiepartijen zich niet laten meeslepen in deze politieke spelletjes en de rug recht houden tegenover deze absurde motie. Faber verdient steun, geen heksenjacht. Wilders gaf gisteren het goede voorbeeld door duidelijkheid te scheppen en zich niet te laten intimideren door de linkse media en de rancuneuze oppositie. Chapeau.
De week van de Lentekriebels staat weer op het punt van beginnen. En dat is zorgwekkend. Lentekriebels is namelijk niets meer of minder dan de seksualisering van onze jeugd. Onze vrienden van Gezin in Gevaar verzetten zich hiertegen. Met kracht. Bestel nu GRATIS hun Zwartboek Lentekriebels om te ontdekken waar die walgelijke Rutgers-week echt over gaat - en kom in verzet!