Gisterenavond
hebben actievoerders bij het Utrechtse restaurant Cantina di David geprotesteerd
tegen de aanwezigheid van ganzenlever op de menukaart. De actievoerders vinden
dat de ganzen op een dieronvriendelijke manier worden vetgemest voor het
omstreden gerecht en willen dat het restaurant zich aan de belofte houdt om de
ganzenlever van de kaart te halen.
In januari
was er een soortgelijke actie bij een ander Utrechts restaurant waarbij de
actievoerders hun zin kregen door de aanhoudende en intimiderende acties. Het restaurant
besloot om ganzenlever van de kaart te halen. Tot grote ongenoegen van de
restaurant houder die zich niet meer veilig voelde door de aanhoudende acties
en steun vanuit de gemeente
Utrecht was er ook onvoldoende. Cantina di David
had bij die gelegenheid ook aangegeven het gerecht van de kaart te zullen
halen, maar heeft dat tot op heden nog niet gedaan. De actievoerders zijn
daarom naar het restaurant gekomen om hen aan de “belofte” te herinneren.
Met een spandoek met de tekst 'Stop dierenleed. Boycot foie
gras' hebben de demonstranten zich boven de ingang van het restaurant
gepositioneerd. Cantina di David is gevestigd in een werfkelder aan de
Oudegracht en de actievoerders willen dat het restaurant zich bewust wordt van
het dierenleed dat gepaard gaat met de productie van ganzenlever.
Het is
begrijpelijk dat restauranthouders zich niet meer veilig voelen, zeker wanneer
ze niet gesteund worden door de gemeente Utrecht en de
politie. Het is onacceptabel dat dit soort terreur tegen
hardwerkende, Nederlandse ondernemers wordt geaccepteerd en dat een lokale overheid dit allemaal maar laat gebeuren.
Steun DDS op BackMe: alleen via
uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden
en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware
economische tijden.