Huh, wat, het kabinet was van plan 26 cent belasting op een pak melk te gaan heffen voor het landbouwakkoord, blijkt uit de stukken. (1)
In een verrassende onthulling heeft Pieter Omtzigt, lid van de Tweede Kamer, een serie tweets geplaatst waarin hij aankondigt dat de regering van plan was een belasting van 26 cent op een pak melk in te voeren. Dit plan, dat bedoeld was ter ondersteuning van het landbouwakkoord, is naar voren gekomen uit documenten die Omtzigt heeft onderzocht.
Volgens Omtzigt is er een bijlage, genaamd 1B, bij het landbouwakkoord die is opgesteld door de regering, en niet door de landbouwsector zelf. In een voetnoot van deze bijlage wordt uitgelegd hoe de regering van plan is om de kosten van het landbouwakkoord te dekken.
Huh, wat, het kabinet was van plan 26 cent belasting op een pak melk te gaan heffen voor het landbouwakkoord, blijkt uit de stukken. (1)
Maar de geplande belasting op melk is slechts het topje van de ijsberg. Omtzigt beweert dat de regering nu zelf belastingverhogingen voorstelt op diverse producten, waaronder zuivelproducten, vlees, gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. Deze plannen zijn ogenschijnlijk opgenomen in een voetnoot, terwijl de inflatie volgens Omtzigt 'torenhoog' is en de kosten van boodschappen zeer hoog zijn.
De onthulling van Omtzigt werpt licht op de mogelijke reden waarom hij de inzet van de regering voor het landbouwakkoord nooit eerder heeft gezien in de Tweede Kamer. "Nu begin ik te begrijpen waarom ik de inzet van de regering voor het landbouwakkoord nooit gezien heb in de Tweede Kamer," schrijft Omtzigt. Een debat over deze kwestie staat gepland voor aanstaande donderdag.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De mogelijke belastingverhogingen, verborgen in de voetnoten van het landbouwakkoord, zijn potentieel een bron van grote controverse, vooral gezien de huidige economische situatie. Het nieuws zal ongetwijfeld leiden tot intensief debat en discussie in de komende dagen. Helaas zullen de coalitiepartijen elkaar vrijwel zeker de hand boven het hoofd houden - zelfs als gewone Nederlanders zich kapotschrikken van dit nieuws.