Professor Emeritus Paul Cliteur is totaal niet onder de indruk van de recente uitspraken van D66-prominent Jan Terlouw over het censureren van de boeken van Roald Dahl. "Het is allemaal veel te voorzichtigjes," zegt Cliteur over de kritiek van Terlouw op de Woke-terreur. "Dit zet geen zoden aan de dijk."
Vandaag kwam D66-prominent Jan Terlouw in het nieuws omdat hij het totaal belachelijk vindt dat de Engelse uitgever van Roald Dahls boeken op grote schaal censuur gaat plegen in die boeken. Want er staan termen in als "kaal," en "dik," en "mager." Dat zou "kwetsend" kunnen zijn voor mensen. Wat Terlouw betreft is dit een zoveelste teken dat "we" veel te ver zijn "doorgeslagen" met Woke.
Klopt helemaal, natuurlijk, maar er is één man die bepaald niet onder de indruk is van die klachten: onze eigen columnist en FVD-prominent (dat mogen we toch wel zeggen, denk ik) Paul Cliteur.
"Het is allemaal veel te voorzichtigjes wat Terlouw zegt," reageert Cliteur tegen De Dagelijkse Standaard. "Dit zet geen zoden aan de dijk. Ik zie allemaal mensen, ook Terlouw, die denken dat Woke is 'doorgeschoten.' En ze denken dat als ze dat één keer zeggen de zaak ophoudt. Maar het houdt niet op. Het gaat gewoon door, zij het in stilte."
Op welke manier dan? Nou, ook daar is Cliteur helder over. "Universiteiten blijven ‘diversiteitsofficieren’ aanstellen; dat zijn de moderne inquisiteurs. Kritische mensen die de vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst zijn toegedaan (art. 18 UVRM) en academische vrijheid hooghouden verdwijnen van de universiteiten of worden onder curatele gesteld. Zie Laurens Buijs aan de UvA. Of Mattias Desmet in Vlaanderen," legt hij uit. Dit zijn allemaal voorbeelden van mensen die kapotgemaakt worden door Woke en die feitelijk weinig hebben aan een paar opmerkingen van Terlouw.
Dat is natuurlijk zeker zo aangezien zijn partij D66 totaal Woke lijkt te zijn geworden, nietwaar? "Ja, dat geldt in ieder geval zeker voor wat de leiding betreft," antwoordt Cliteur desgevraagd. "De mannen van het eerste uur, zoals Terlouw, hebben nog een min of meer 'normaal' wereldbeeld, maar bij de huidige toonaangevende figuren? Allemaal Woke."
Er zijn mensen, misschien zoals Terlouw, die denken dat die Wokers het allemaal in principe wel goed menen. Sigrid Kaag, Jan Paternotte, Sjoerd Sjoerdsma, en al die andere D66'ers zouden niet kwaadwillend zijn, maar het slechts 'per ongeluk verkeerd' zien. Cliteur rekent daar hard mee af.
"Dat is schijn. Ze zijn uit op macht. Macht om iedereen de organisatie uit te werken die hun opvattingen niet deelt," zegt hij. En dat geldt niet alleen voor D66'ers, maar voor álle aanhangers van Woke. Juist daarom is het ook noodzakelijk om Woke als beweging en ideologie te ontmantelen, en niet slechts een keertje wat kritische uitspraken te doen in een krant om het daar vervolgens bij te laten.
"Woke is de ambitie om iedereen die hun agenda in de weg staat te brandmerken als nazi, fascist, racist, antisemiet, homofoob, transfoob," stelt Cliteur. "Het is een excommunicatiestrategie, zoals de Middeleeuwse pausen die praktiseerden. Je verklaart iemand buiten de orde. Vroeger deed je dat door die persoon tot apostaat, ketter of godlasteraar te verklaren. Nu verklaar je iemand tot nazi, antisemiet, homofoob of racist."
"Juist daarom is het van het grootste belang om de ideologie die Woke is te bestrijden, en niet slechts een paar kritische uitspraken te doen in een kranteninterview," gaat hij verder. "FVD is op dit moment de enige echt consistente reactie op woke. De andere partijen modderen een beetje aan. Als je De Gideonsbende leest, het laatste boek van Baudet, dan zie je dat FVD zich heeft ontwikkeld tot een partij met een eigen filosofie, een eigen consistent politiek programma. En een programma dat weerstand biedt tegen de gekte waarin we zijn komen te verkeren."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
"Ik ben erg blij dat FVD op dit moment een partij is met grote interne consistentie, hele goede collegiale verhoudingen, een partij die ook echt antwoorden geeft op de problemen die op ons afkomen," zegt Cliteur daarop. "Extern dreigen we steeds verder weg te zakken in oorlogsretoriek. Intern worden we ondermijnd door een verwoestend (aangepraat) schuldgevoel. Dat alles maakt Nederland zwak. Nodeloos zwak."
"Ik hoop dat op 15 maart de Nederlandse bevolking deze regering wegstemt," concludeert Cliteur. "En dat doen ze door te stemmen op de enige echte oppositiepartij: FVD."