De nieuwste plannen van staatssecretaris Van Ooijen (Volksgezondheid) om Nederland op een alcoholslot te krijgen, wekken terecht scepsis en boosheid op. Volledige drooglegging van sportkantines, een verbod op de verkoop van wijn of speciaalbier in supermarkten, forse accijnsverhogingen en zelfs een minimumprijs voor alcoholische dranken worden overwogen schrijft de Telegraaf. Dit betuttelbeleid lijkt steeds meer op totalitarisme te lijken, waarbij de overheid zich wil bemoeien met het dagelijkse leven van de Nederlanders. Het is hoog tijd dat deze staatsbemoeienis stopt en de vrijheid van keuze wordt gerespecteerd.
De voorgestelde maatregelen op de betuttellijst van staatssecretaris Van Ooijen (ChristenUnie) zijn zorgwekkend. Het idee van een volledige drooglegging van sportkantines is absurd. Sport en ontspanning gaan vaak hand in hand met het genieten van een drankje na afloop. Het is een sociale traditie die nu dreigt te worden afgenomen. Dit kabinet van globalisten haat tradities. Daarnaast is het verbod op de verkoop van wijn of speciaalbier in supermarkten een regelrechte inperking van de keuzevrijheid van consumenten. Waarom zou de overheid moeten bepalen welke dranken we wel en niet kunnen kopen in de supermarkt?
Het betuttelbeleid van de overheid begint angstaanjagend op totalitarisme te lijken. De plannen om te bepalen wat we eten, drinken en zelfs hoeveel we elektrisch mogen rijden, getuigen van een zorgwekkende controle zucht. De individuele vrijheid en eigen verantwoordelijkheid worden hiermee ernstig beknot. De overheid dient zich te richten op het verstrekken van informatie en het stimuleren van bewustzijn, in plaats van het opleggen van betuttelende maatregelen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
In plaats van het beperken van keuzevrijheid en het opleggen van draconische maatregelen, zou de overheid moeten investeren in voorlichting en educatie. Het stimuleren van bewustzijn rondom gezondheid en verantwoord alcoholgebruik is belangrijk, maar dit kan ook op een positieve en respectvolle manier gebeuren. Door het bieden van informatie en het bevorderen van een gezonde levensstijl kunnen mensen zelf weloverwogen keuzes maken. Geef mensen zelf de verantwoordelijkheid hoe zij hun leven willen invullen en behandel hen zeker niet als kleine kinderen!