De Nederlandse gemeente Kloosterhaar ziet de bui al hangen: vlak over de grens in Duitsland gaan er megaturbines van 200 tot 250 meter hoog komen. Duitsland heeft een ingenieursbureau ingeschakeld om de verdere planning van de bouw van windmolens bij onze grens uit te denken. Terwijl de Raad van State veel projecten in Nederland heeft vertraagd, blijven Nederlandse grensgemeenten dus last houden van deze groene gekte.
De Raad van State heeft dit jaar een bom gelegd onder vele windturbineplannen in Nederland. Er wordt namelijk te weinig rekening gehouden met de gezondheidseffecten door de plaatsing van windturbines. Daarnaast moet er meer onderzoek komen over de invloed op de natuur. Hierdoor zijn flink wat plannen voor windparken op Nederlandse bodem in de soep gelopen. Of ze gaan niet door of de plaatsing hiervan loopt gigantische vertraging op.
Maar in Duitsland s de windmolenmania nog altijd in aanwezig, sterker nog: ze hebben een ingenieursbureau ingeschakeld om te kijken naar de realisatie van enkele grootse plannen. Er gaan namelijk windturbines, die 200 tot 250 meter hoog zijn, gebouwd worden op de Duits-Nederlandse grens. Uit het zicht van Duitse steden, maar in het zicht van Nederlandse gemeenten. De Stentor bericht dat onder meer de gemeente van Kloosterhaar enorm baalt van de Duitse plannen.
De gemeente heeft namelijk veelvuldig verzocht om de windturbines ergens anders te plaatsen. Maar ja de verantwoordelijken in Duitsland doen alsof ze Oost-Indisch doof zijn.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Heeft men in Nederland de windmolengekte een beetje kunnen afremmen zijn gemeenten in het oosten van het land alsnog de dupe van de Duitse windmolendrift.