Het stikstofbeleid van Nederland staat ter discussie na uitspraken van Gideon van Meijeren, Kamerlid van de politieke partij Forum voor Democratie (FVD). Tijdens het stikstofdebat ontblootte Van Meijeren volgens eigen zeggen het ware motief van het voorgestelde landbouw- en voedseltransitiebeleid: het verkrijgen van grond voor woningbouw, windturbines en zonneweiden om een Tristatecity van 30 miljoen inwoners te creëren.
Van Meijeren argumenteerde dat het vermeende probleem met de natuur niet onderbouwd kan worden met feiten en dat er geen enkele reden is voor angst of paniek. Volgens hem gaat het goed met de natuur en kan het verdwijnen van dieren en planten niet eens worden onderbouwd door ambtenaren op het ministerie.
De voorgestelde landbouw- en voedseltransitie raakt de primaire levensbehoefte van Nederland en leidt tot enorme spanningen, onzekerheid en schade, aldus Van Meijeren. Hij stelt dat de transitie moet plaatsvinden om grond te verwerven voor de bouw van woningen, windturbines en zonneweiden, om zo een Tristatecity van 30 miljoen inwoners te creëren.
Tijdens het stikstofdebat kreeg Van Meijeren kritiek van Kamervoorzitter Vera Bergkamp toen hij het woord "duivel" gebruikte, wat volgens haar te kwaadaardig was. Te bizar voor woorden natuurlijk. Gelukkig ging Gideon van Meijeren onverstoorbaar met het debat verder. Eigenlijk is het best triest dat de coalitie zo'n sterke woordvoering niet op de inhoud kan interrumperen maar alleen op de toon.
Like onze gloednieuwe Facebookpagina: Strijders voor Vrijheid. Samen staan we sterk. Met elkaar, voor elkaar.
De uitspraken van Van Meijeren hebben voor verdeeldheid gezorgd. Sommigen zijn het met hem eens en vinden dat het stikstofbeleid onnodig en schadelijk is voor de landbouwsector. Anderen zijn juist van mening dat het beleid noodzakelijk is om de natuur te beschermen en te streven naar duurzame oplossingen.