Tweet not found
The embedded tweet could not be found…
Na weken van intense onderhandelingen tussen de coalitiepartijen, lijkt er eindelijk een akkoord in zicht te zijn over de begroting en nieuwe klimaatmaatregelen. Volgens CDA-vicepremier Hoekstra is het akkoord "op een haar na gevild", en zal er vandaag tijdens de ministerraad definitief over worden gestemd.
Hoewel Hoekstra en premier Rutte nog niets inhoudelijks willen delen over de afspraken, blijkt uit hun woorden tussen de regels door dat de kabinetstop wel degelijk een akkoord heeft bereikt. Rutte spreekt zelfs van een "eind" dat is bereikt.
De onderhandelingen tussen de coalitiepartijen zijn de afgelopen weken onder flinke druk verlopen, mede door de verdeeldheid binnen de partijen over stikstofmaatregelen en andere belangrijke onderwerpen. Het CDA heeft al aangegeven de afspraken over stikstof te willen herzien, terwijl andere partijen op zoek zijn naar manieren om hun imago op te poetsen na de recente nederlaag bij de Provinciale Statenverkiezingen.
Een akkoord over klimaatmaatregelen en bezuinigingen zou goed nieuws zijn voor de coalitie, volgens Rutte. Hij ziet het als een manier om "twee lastige punten achter ons te kunnen laten".
Het is afwachten wat de definitieve afspraken zullen inhouden en of alle coalitiepartijen ermee instemmen tijdens de ministerraad. Maar het feit dat er überhaupt een akkoord in zicht lijkt te zijn na weken van onderhandelingen, is hoopgevend voor de stabiliteit van de Nederlandse regering.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
The embedded tweet could not be found…
De verwachting is dat de automobilist als melkkoe wordt gebruikt. Op elektrische wagens int de Staat namelijk nog geen aanschaf- of wegenbelasting en ook geen brandstofaccijns. Er is ook een plan om bijvoorbeeld bio-brandstof verplicht bij te mengen in de brandstof, waardoor benzine en diesel duurder worden. Ondernemer Emile Ratelband weerspiegelt het gevoel dat bij veel Nederlanders leeft op dit dossier en twittert: ''Uit de EU dat is oplossing opdat welk beleid dan ook gedragen wordt door elke burger! Waarom moet ik belasting betalen als ik me in 80% van de beslissingen niet meer kan vinden?'' Veel Nederlanders vinden het namelijk absurd om veel belasting te betalen voor beleid waar ze totaal geen brood inzien. Vooral als dit beleid wordt geïnitieerd door de EU. Daarom pleit Ratelband er ook voor om uit de EU te treden.