Gooi een paar 'onderzoeksinstituten' in de mix, voeg wat dubieuze statistieken toe en wat krijg je? Een rapport dat beweert dat de Nederlandse overheid jaarlijks 37,5 miljard euro misloopt door de "gemiste inkomsten" van fossiele brandstoffen schrijft het AD. Een rapport van SOMO, Oil Change International en Milieudefensie probeert de Nederlanders eens te meer een schuldgevoel aan te praten over hun energiekeuzes. Maar laten we even een stap terug doen en dit zogenaamde onderzoek onder de loep nemen. Boris Schellekens van SOMO stelt dat dit bedrag zelfs nog aan de conservatieve kant is. Ja, u leest het goed. Conservatief. Maar wat dit rapport handig vergeet te melden, is wie uiteindelijk de rekening betaalt als de overheid deze 'gemiste inkomsten' zou innen. Precies, u en ik, de hardwerkende Nederlanders.
Het rapport kiest voor een tunnelvisie-aanpak. Waar is de erkenning van de decennialange stabiliteit en economische groei die fossiele brandstoffen hebben gebracht? Het is makkelijk om met beschuldigende vingers te wijzen, maar het is moeilijker om haalbare en realistische alternatieven te bieden die onze levensstandaard niet ondermijnen.
En, oh ja, de rapportmakers gaan ervan uit dat CO2 de enige en absolute vijand is. Dat debat is nog steeds gaande, maar laten we ons niet laten meeslepen door de zoveelste vooringenomen stellingname.
Wat deze 'onderzoekers' misschien vergeten, is dat hun rapporten echte gevolgen hebben. Hun 'aanbevelingen' kunnen beleidsbeslissingen beïnvloeden die de lasten voor Nederlandse gezinnen verhogen, zonder duidelijke voordelen voor het milieu. Fossiele brandstoffen demoniseren zonder een echt alternatief plan is niet alleen onverantwoordelijk, maar ook ronduit gevaarlijk voor onze economie.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites. Dus, terwijl SOMO en zijn partners misschien staan te trappelen om te worden geprezen voor hun "meest complete overzicht tot nu toe", zouden ze moeten nadenken over de gevolgen van hun eenzijdige rapportages. Wij Nederlanders verdienen een evenwichtig debat over de toekomst van onze
energie, zonder de vooringenomenheid en de verborgen agenda's van zulke 'onderzoeksinstituten'.