1. Home
  2. -Rob Kern- Robert F. Kennedy Jr. steunt Trump: 'De Democraten zijn niet langer democratisch'
shutterstock 2456684717

-Rob Kern- Robert F. Kennedy Jr. steunt Trump: 'De Democraten zijn niet langer democratisch'

Opinie26 aug , 8:00
Robert F. Kennedy jr., ook bekend als RFK jr., is onder meer klimaatadvocaat en activist. Hij is de zoon van Robert F. Kennedy, de broer van de populaire Amerikaanse president John F. Kennedy, die in 1963 vermoord is. De vader van RFK jr. werd vermoord in 1968.
In eerste instantie wilde RFK jr. zich in 2023 kandidaat stellen voor het presidentschap van de Verenigde Staten namens de Democratische partij. Na tegenwerking van de partij besloot hij onafhankelijk kandidaat te worden. Hij is zeer populair, maar ook controversieel en wordt beschouwd als een polariserende figuur.
In veel peilingen komt RFK jr. uit op 4 tot 6%. Zijn steun voor Trump is dus zeer significant door zijn aanhang, maar ook maakt hij Trump salonfähig. Volgens RFK jr. heb je met een vijand als Trump geen partijprogramma meer nodig. In de verkiezingen van 2016 scoorde Trump in de peilingen 6 tot 8% minder dan in de uiteindelijke verkiezingsuitkomst, doordat veel kiezers in 2016 hun voorkeur voor Trump geheimhielden. Door RFK jr. is dat niet meer nodig. Hij vertelde dat de Democraten grondig corrupt zijn.
Op 23 augustus 2024 kondigt RFK jr. aan zijn eigen campagne op te schorten en Trump te gaan steunen. Verder gaat hij zich in tien staten niet meer verkiesbaar stellen om Trump in die staten niet in de weg te zitten. In een persconferentie licht hij zijn stap uitgebreid toe.
Een van de voornaamste redenen voor RFK jr. Trump te gaan steunen, is de oorlog in Oekraïne. Volgens hem is deze oorlog ontstaan door directe medewerking van de VS. In 2014 werd de regering Janoekovytsj in Oekraïne omvergeworpen en begon een verschrikkelijke vervolging van Russische Oekraïeners. Volgens RFK jr. is dit een neocon-project en liepen de VS in 2019 van de Minsk-akkoorden weg, waardoor de vredesregeling werd gedwarsboomd. Na de Russische invasie in Oekraïne in 2022 ondertekenden Poetin en Zelensky een akkoord, maar president Biden stuurde de Britse premier Boris Johnson naar Oekraïne om Zelensky ervan te weerhouden de vredesregeling te implementeren. De VS wilden oorlog.
Niet om de bescherming van de souvereiniteit van Oekraïne, zoals zij als reden aanvoerden. Maar omdat de neocons deze oorlog wilden en om financiële redenen, en omdat Biden een regime change in Rusland wilde bewerkstelligen. Sindsdien hebben de VS meerdere vredesregelingen met Rusland verworpen en hebben zij meer dan 200 biljoen dollar in deze oorlog gepompt. Rusland is in de armen van Iran en China gedreven, dat is erg. Inmiddels hebben in deze oorlog 600.000 jonge Oekraïeners en 100.000 Russen de dood gevonden. Een katastrofe, deze oorlog was een onnodige oorlog. RFK jr. zegt dat hij niet voor Poetin pleit, maar dat de schuld van deze oorlog bij de VS ligt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Hij zegt dat Kamala Harris de huidige oorlogspolitiek zal voortzetten en dat de enige persoon die voor onderhandelingen en vrede pleit, president Trump is. Alleen dit feit al, rechtvaardigt zijn steun voor Trump.
Ook noemt RFK jr. het belang van free speech, die onder de Democraten beperkt wordt, en verbetering van de voedselveiligheid, een van zijn stokpaardjes.
Deze stap van RFK jr. zal van grote invloed zijn op de uitslag van de verkiezingen in november.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten