1. Home
  2. -Cultuur onder Vuur- Geoloog Gregory Wrightstone: ‘Nederland gaat de verkeerde kant op’
michaelvdgalien homes in the netherlands in the dark no elect 09e34a03 cd38 493f 9839 928340acf7af 0

-Cultuur onder Vuur- Geoloog Gregory Wrightstone: ‘Nederland gaat de verkeerde kant op’

Opinie10 aug , 15:00
Als we niet van koers wijzigen, zal Nederland de gevolgen moeten dragen van energiearmoede. Dat is de waarschuwing van Gregory Wrightstone, oprichter van CO² Coalition. In een interview met Ongehoord Nederland wijst de geoloog op de gevaarlijke gevolgen van klimaathysterie.

‘CO² is juist goed!’

Wrightstone wil juist méér koolstofdioxide, niet minder. Volgens de aardwetenschapper is CO² een “wondermolecuul”. Ecosystemen doen het hier goed op, zeker in combinatie met hogere temperaturen. Op dit moment is de hoeveelheid CO² in de atmosfeer 0,04%. Volgens Wrightstone is dat juist erg laag vergeleken met millennia geleden. De aarde warmt zeker op, maar dat gebeurt volgens de aardwetenschapper al ruim 300 jaar. De CO²-stijging hangt dus ten eerste niet samen met onze uitstoot, maar de toename is dus ook niet het einde van de wereld als dat gebeurt, in tegendeel.

Eenzijdig

Een jaar of tien geleden besloot Wrightstone het klimaatnarratief te gaan bestrijden. Hij maakte zich er als wetenschapper boos over dat mensen massaal worden voorgelogen. De data die door linkse alarmisten wordt aangehaald klopte vaak niet of was onvolledig. Mensen horen dus in het beste geval maar een kant van het verhaal. Dat blijkt ook wel: al die apocalyptische doemscenario’s waar ‘experts’ al tientallen jaren voor waarschuwen zijn nooit uitgekomen.

Censuur

Vanwege de wetenschappelijke benadering van Wrightstone en zijn organisatie gaat hij vaak in tegen het klimaatnarratief. Dat wordt hem niet in dank afgenomen. Op klimaatconferenties wordt hij geweerd, en LinkedIn heeft hem verbannen. Campagneleider Hugo Bos kan hierover meepraten. Toen hij vervolgens namens zijn stichting een Instagrampagina had aangemaakt, werden ze voordat ze ook maar iets geplaatst hadden zonder pardon geblokkeerd.

‘Europa is veel minder vrij’

Wrightstone spreekt zijn zorgen uit over de situatie in Nederland en andere Europese landen. Volgens de Amerikaan is er aan deze kant van de Atlantische Oceaan minder mediavrijheid dan in de Verenigde Staten. Toch is hij ook hoopvol. De geoloog ziet steeds meer mensen ontwaken. Volgens hem is dit begonnen in de coronaperiode. Toen bleken de ‘experts’ totaal te zijn besmeurd door politiek correct links. Nederlanders zijn kritischer geworden ten opzichte van de hoofdstroommedia die vaak vooringenomen links zijn.

Medelijden met Greta Thunberg

De haat van klimaatactivisten richting CO² Coalition en andere kritische organisaties is groot, maar niet wederzijds. Wrightstone vertelt dat hij er droevig van wordt om te zien hoe groot de invloed is van Extinction Rebellion en activisten als Greta Thunberg. Het zit hem daarom extra dwars dat “klimaatrealistische” organisaties als de zijne zo gecensureerd worden. Ook hebben klimaatclubs volgens Wrightstone “vijfhonderd tot achthonderd keer zoveel geld” te besteden. Dit extra geld is grotendeels afkomstig van overheden en linkse miljardairs.

Fossiele brandstoffen noodzakelijk

De aardwetenschapper wijst erop dat iedere welvarende samenleving een betrouwbare bron van energie nodig heeft. Wind en zonne-energie is dat niet. Sterker nog, volgens Wrightstone laten die middelen ons juist in de steek als ze het hardste nodig zijn. Als het in de winter streng vriest, iets dat in de Verenigde Staten regelmatig gebeurt, dan wekken de met sneeuw bedekte zonnepanelen niks op. Vaak is het dan ook windstil, waardoor windturbines niets opwekken, of zelfs bevriezen – zoals een aantal jaren geleden gebeurde in Texas.

Gronings gasveld afsluiten is “misdadig”

Wrightstone vindt het “misdadig” dat de Groningse aardgasvelden niet alleen zijn afgesloten, maar dat er zelfs beton wordt gestort om te voorkomen dat het ooit nog te bereiken is. Nederland is volgens de geoloog net als andere landen afhankelijk van betrouwbare energie. Hij is ervan overtuigd dat we met spijt op dit besluit zullen terugkijken. Hij vreest in de toekomst voor regelmatige stroomuitvallen, vooral als het koud is. Een warmtepomp haalt nauwelijks iets uit als het goed vriest.

Afhankelijkheid

Een andere reden waarom mensen pleiten voor ‘groene’ energie, is dat we daardoor minder afhankelijk zijn van landen als Saudi-Arabië voor olie. Wrightstone weerlegt dat door te wijzen op het alternatief: nog meer afhankelijk worden van China. Zij zijn immers de hoofdleverancier van lithium en andere essentiële grondstoffen voor al die eco-producten, zoals accu’s van elektrische voertuigen. Dit zou hen nog meer macht geven. En in tegenstelling tot Europese landen en de VS, verbrandt China op een zeer inefficiënte manier steenkool wat voor veel vervuiling zorgt, aldus Wrightstone.

Kernenergie

Wat kernenergie betreft, is de aardwetenschapper optimistisch. Het is schoon, efficiënt en betrouwbaar. Toch is hij van mening dat we niet te snel moeten afstappen van fossiele brandstoffen. Het kost veel tijd en geld om de capaciteit op te bouwen. Als beste voorbeeld noemt hij Frankrijk. Daar is kernenergie nu de voornaamste energiebron, maar daar zijn ze wel veertig jaar mee bezig geweest. Dat zal voor Nederland ook gelden. Voorlopig zullen fossiele brandstoffen dus nog nodig zijn, vertelt Wrightstone.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!

Waarschuwing voor Nederland

De wetenschapper vindt het dan ook verstandig dat Nederland gaat investeren in kernenergie. Het zal echter, zoals gezegd, nog wel een tijd duren voordat de kerncentrales op grote schaal energie kunnen opwekken. Tot die tijd roept Wrightstone ons land op van koers te wijzigen, want klimaathysterie kan nog wel eens slecht uitpakken voor Nederland. “Dit land en andere zitten op de verkeerde weg”, waarschuwt de aardwetenschapper “een weg die leidt naar stroomschaarste en -uitval in de nabije toekomst.”
Dit artikel verscheen eerst op de website Cultuur onder Vuur van de stichting Civitas Christiana, en is geschreven door Rogier Janssen. We hebben dit artikel overgenomen met toestemming van de stichting.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten