Een korte update vanaf het bevolkingsvervangingsfront! Het VN-migratieprogramma loopt formeel nog en ze kunnen in New York en Brussel op hun borst kloppen. Al zien we steeds meer weerstand tegen de miljoenencijfers toch kwamen er in 2017 ruim 2,4 miljoen immigranten naar Europa. Een deel van hen reisde naar Nederland.
Nederland was niet bijster populair als bestemming al konden we per 1.000 inwoners zo'n 11,1 migrant verwelkomen volgens de cijfers van Eurostat. Meest opmerkelijke in de gegevens is IJsland dat ruim 35 migranten toeliet per 1.000 inwoners en Malta, dat vanwege haar ligging in de Middellandse Zee de favoriete bestemming van migranten is, verwelkomde 46 migranten per 1.000 inwoners!
[caption id="attachment_223533" align="aligncenter" width="658"]EU-lidstaat. Bron: Europese Commissie / Eurostat " width="658" height="250" /> Aantal nieuwkomers per 1.000 inwoners verdeeld per EU-lidstaat. Bron: Europese Commissie / Eurostat[/caption]
De migranten die in Malta arriveerden reizen natuurlijk door naar Duitsland, Zweden en andere rijkere landen. Op een bevolking van meer dan 500 miljoen Europeanen betekent een instroom van 2,4 miljoen op jaarbasis een netto bijdrage aan de populatieomvang van 0,46%. Volgens de EU is het noodzakelijk dat er miljoenen migranten worden verwelkomd en wel om deze reden:
"In destination countries, international migration may be used as a tool to solve specific labour market shortages. However, migration alone will almost certainly not reverse the ongoing trend of population ageing experienced in many parts of the EU."
Migranten zouden volgens de EU dus bijdragen aan 'specifiek arbeidskapitaal', maar het grappige is dat de selectieprocedures niet zijn ingericht om bij voorbaat al een selectie te maken met dat doel in het oog. Nee, de selectieprocedures zijn ruimer.
Opmerkelijk is de tweede zin uit het citaat. De EU geeft toe dat 'migratie alleen de vergrijzing niet kan stoppen' terwijl het VN-vervangingsmigratieprogramma juist dat als reden hanteert waarom migraties een positieve bijdrage zouden leveren aan de Europese natiestaten.
Voorlopig lijkt het er niet op dat de aantallen van 2017 ook voor 2018 gaan gelden, maar dit weten we pas volgend jaar. Dan update Eurostat haar cijfers. Duitsland heeft in ieder geval laten weten open te staan voor nog meer migranten. Zo versoepelen de Duitsers de regels en mogen migranten langer blijven. Maar de Duitsers zijn dan ook een klasse apart natuurlijk.
Van de grotere en meer bevolkte EU-lidstaten worden voornamelijk de Zweden, Oostenrijkers, Duitsers en Nederlanders door migranten bezocht. Frankrijk en Italië zijn ondertussen minder populair dan Hongarije. Ongetwijfeld omdat de sociale voorzieningen daar op instorten staan en de economie minder goed draait.
En migranten willen natuurlijk een goed begin want dat is het halve werk.