1. Home
  2. Steeds meer mensen met betaalproblemen

Steeds meer mensen met betaalproblemen

Geen categorie17 mei 2013, 12:00
Geld.
Steeds meer Nederlanders ondervinden grote problemen om hun rekeningen te betalen:

Ongeveer 14 procent van de Nederlandse consumenten heeft betalingsproblemen. Bijna de helft van hen ligt er zelfs wakker van. Bovenaan de probleemlijst staan rekeningen voor zorgkosten. Dat constateert creditmanagementorganisatie GGN in haar jaarlijkse onderzoek Zo Betaalt Nederland.

We hebben deze problemen natuurlijk voor een groot deel te danken aan de staat, daar mag geen misverstand over bestaan. Toch kunnen we er zelf ook iets aan doen:
1. Ons inzetten voor een kleine staat, waarin bijv. de zorg helemaal geprivatiseerd is. Vervolgens de markt openstellen voor buitenlandse verzekeraars, waardoor de competitie moordend wordt, en de prijzen dus snel dalen. Moet je eens kijken hoe snel de zorg niet alleen betaalbaar, maar ook béter wordt.
2. Ook op andere gebieden flink snoeien in de staat. Vervolgens verlagen we de belastingen waardoor u en ik meer te besteden hebben en, voila, een groot deel van de betalingsproblemen zijn opgelost.
3. Ook kunnen en moeten we deze moeilijke tijden ook gebruiken om onszelf te vragen: wat heb ik echt nodig, waar kan ik zonder? Lezeres Caroline maakte dat gisteren al duidelijk in de commentsectie, en ze heeft daar helemaal gelijk in. Wat wij tegenwoordig als 'noodzakelijk' beschouwen is dat helemaal niet. In de kern heeft een mens helemaal niet veel nodig om te kunnen leven én om gelukkig te zijn. Misschien dat we onszelf daar weer eens aan moeten herinneren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten