1. Home
  2. Rechter heeft geen trek in Mladic

Rechter heeft geen trek in Mladic

Geen categorie04 jul 2011, 11:53
"Zou u de zaal alstublieft willen verlaten?" 
Ratko Mladic verscheen vandaag toch op de tweede dag van de hoorzittingen over zijn misdaden tegen de menselijkheid. Rechter Alphons Orie was daar echter niet van gediend en liet de massamoordenaar per abuis uit de zaal verwijderen.
Nou ja, het ging allemaal iets anders. Mladic mocht er natuurlijk gewoon bij zijn, maar alleen als hij de rechters met enige vorm van respect behandelde. Blijkbaar kon hij dat echter niet opbrengen. Hij bleef Orie maar interruperen. Na een aantal waarschuwingen had de rechter er genoeg van: of Mladic zich even ergens anders kon vermaken?
Mladic vindt dat hij niet in staat wordt gesteld zijn eigen verdediging samen te stellen. De rechter is ervan overtuigd dat de Serviër gewoon tijd probeert te rekken (wat ongetwijfeld klopt), en laat zich hier niet voor lenen. Terecht, natuurlijk.
Citaat van de dag (van Mladic zelve):

Je probeert me mijn verdediging op te leggen. Wat voor rechtbank is dit?/p>

Och, arme jongen toch! Nou ja, je moet maar zo denken: die duizenden onschuldige mannen die zomaar liet vermoorden hadden al helemaal geen mogelijkheid zichzelf te verdedigen. Dus ach.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten