Momenteel barst Nederland uit haar voegen en neemt de bevolkingsomvang in rap tempo toe en heerst er woningnood. De prijzen van huur- en koopwoningen stijgen flink en veel mensen hebben moeite met het vinden van woonruimte. Tot overmaat van ramp wordt het probleem geïntensiveerd door brakke wetgeving vanuit Den Haag en de door de Raad van State afgedwongen stikstofcrisis.
Rabobank biedt echter hoop: de boerenbank gaat investeren in 15.000 huurwoningen in Nederland, zo meldt Bloomberg. Rabobank gaat niet over één nacht ijs en heeft een flink investeringsfonds aangekondigd. In tegenstelling tot de Rijksoverheid weet deze bank dus wél hoe je de woningnood moet oplossen: ze stellen 5 miljard euro beschikbaar met het doel de 15.000 woningen te realiseren in de komende tien jaar.
Met deze gegevens in het achterhoofd blijkt ook direct waarom het noodzakelijk is de massa-migratie te beperken. Als zelfs een grote bank als de Rabobank 'slechts 15.000 woningen in tien jaar kan realiseren', dan is de huidige instroom van migranten simpelweg te omvangrijk om bij te benen. Er kan niet sneller worden gebouwd.
Wil het kabinet Rutte 3 de woonzekerheid van mensen met een Nederlands paspoort dus verbeteren dan moet de selectie aan de poort veel strenger. Langer wachten met dergelijke migratiebeperkende maatregelen, die in schril contrast staan met de doelstellingen van het Pact van Marrakesh, zal de woningnood verergeren en de bouwachterstand vergroten.
Het kabinet kan er echter ook voor kiezen de migratiestromen ongemoeid te laten. In dat geval zal de Nederlandse bevolking nog sterker groeien en zal de woningnood verergeren onafhankelijk van de inzet van private partijen als de Rabobank.